Fit Recepty
Sleduj ma
Taliansky guláš

Taliansky guláš

Áno, čítate správne. Aj Taliani majú svoj guláš, na ktorom si teraz môžete pochutiť aj vy. Tento recept na taliansky guláš je jednoduchý, zdravý a pre milovníkov mäsa ako stvorený.

Taliansky guláš z hovädzieho mäsa je nutrične hodnotný, plný bielkovín, vitamínu E a B12, zinku, železa, selénu a obsahuje všetky potrebné aminokyseliny. Vďaka hovädziemu mäsu si prirodzene budujete svalovú hmotu, takže hor sa do cvičenia. Navyše je hovädzie mäso oproti takej bravčovine lepšie stráviteľné a plné zdraviu prospešných živín, čo určite váš organizmus ocení. Je teda dobré zaradiť červené mäso z času na čas do svojho jedálnička, napríklad aj v podobe tohto chutného jedla. Paradajkový pretlak dodá jedlu šťavnatosť aj jemne sladkastú chuť a správna kombinácia korenín doplní výraznú chuť mäsa, ktoré sa vám bude rozplývať na jazyku.

Recept na taliansky guláš si pokojne doprajte ako sýty a výživný obed či večeru. Je to chutné, zdravé jedlo z hovädzieho mäsa s vysokým obsahom bielkovín (obsahuje až 49 g bielkovín a iba 3 g sacharidov na porciu), navyše veľmi jednoduché na prípravu. Skvelo sa hodí k zelenine, cícerovým haluškám, celozrnným cestovinám či ryži. Na dotvorenie pravej talianskej atmosféry si guláš posypte strúhaným syrom. Buon appetito!

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 400g hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 1 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 1 ČL mletej papriky
  • 1 ČL morskej soli (odporúčam túto)
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1/3 ČL rasce
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3-4 PL paradajkového pretlaku
  • 700ml vody
  • strúhaný syr na posýpku (voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Na lyžici oleja si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista a následne pridáme na kocky nakrájané mäso.
  2. Zamiešame, pridáme koreniny a soľ, podlejeme so 700ml vody a za občasného miešania dusíme zhruba 40 minút na miernom plameni.
  3. Potom do mäsa zamiešame 3 až 4 lyžice paradajkového pretlaku, roztlačený cesnak a ak treba, podlejeme ešte trochou vody.
  4. Mäso necháme dusiť ešte zhruba 10 minút.
  5. Guláš môžeme servírovať posypaný strúhaným syrom a ako prílohu môžeme zvoliť cícerové halušky, zeleninu, či celozrnné cestoviny.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy60 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal350 KCal
Sacharidy3 g
Vláknina1 g
Bielkoviny49 g
Tuky15 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu