Tabbouleh je jednoduché bezmäsité levantínske jedlo, tradične tvorené bulgurom (niekedy aj quinoou), paradajkami, uhorkami, petržlenovou vňaťou, mätou, cibuľou, zaliate citrónovou šťavou a olivovým olejom. Na toto jedlo existuje mnoho variácií, každý si ho teda môže pripraviť podľa svojej chuti. Ja som si pre vás pripravila moju obľúbenú variáciu tabboulehu - v bezlepkovej verzii s quinoou a plnú rôznorodých chutí ktoré sa spolu krásne dopĺňajú. Vychutnať si ho môžete samostatne, s rybou, morskými plodmi či mäsom alebo napríklad s ugrilovaným tofu.
Tabbouleh je vo svojej podstate zdravý a sýty šalát so zeleninou a obilninou. Je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu a bohatý na množstvo vitamínov a minerálov. Nájdete v ňom zdravé tuky, vlákninu, rýchle aj pomaly sa uvoľňujúce sacharidy a dokonca aj nejaké bielkoviny. Podávať ho môžeme na obed či večeru, ako hlavný chod alebo prílohu.
Pripravte si tento živinami nabitý tabbouleh šalát z quinoi alebo bulguru, určite si na ňom pochutíte.