Máte radi špenát? V tom prípade si na tomto zelenom špenátovom dipe určite pochutíte. Špenátový dip sa skvelo dopĺňa s výbornými pohánkovými krekrami, ktoré sú pripravené z pohánkovej a mandľovej múky. Tento dip si môžete pokojne pripraviť na raňajky, večeru či ako zaujímavé pohostenie pre hostí.
Tento zdravý dip zo špenátu je nielen chutný, ale zároveň aj sýty a výživný. Už 1 porcia špenátového dipu s krekrami je veľmi bohatá na vitamíny A, C, E, B-6, B-2 a minerály ako vápnik, meď, železo, mangán, horčík, fosfor a zinok. Určite sa ho oplatí vyskúšať, minimálne kvôli týmto benefitom a jeho skvelej chuti.
Recept na low carb pohánkové krekry však určite využijete aj pri iných príležitostiach. Hodia sa aj ako výživný snack na každodenné chrumkanie, na túry alebo si ich môžete potrieť obľúbenou pomazánkou a dopriať si ich na raňajky. Najradšej do nich pridávam aj rozmarín, ktorý ich krásne prevonia a získajú vďaka nemu prenikavú chuť. Celý recept je veľmi jednoduchý na prípravu a jeho výsledok poteší snáď všetkých milovníkov zdravého stravovania. Jedlo je sýte a bohaté na vlákninu, bielkoviny aj zdravé tuky, zatiaľ čo si udržiava pomerne nízky obsah sacharidov.
Ak hľadáte zaujímavý recept na ozvláštnenie svojich večerí, tento zdravý špenátový dip môže byť práve jedným z nich.