Omrzeli vás vajíčka na klasický spôsob? Vyskúšajte tento perfektne chutný, zdravý a zároveň i jednoduchý recept. Špenátová shakshuka sa stane jedným z vašich najobľúbenejších receptov s vajíčkami. Sama neverím, že som shakshuku vyskúšala až teraz!
V jednoduchosti povedané, Shakshuka je kombinácia vajec uvarených v paradajkovej omáčke. Potom sa už len treba vyhrať s koreninami a hotová pochúťka je na svete. Môže to znieť ako zvláštna kombinácia, ale ubezpečujem vás, že chutí úžasne. Do klasického receptu na shakshuku sa špenát nepridáva, avšak ja som ho tam prihodila a bol to veru skvelý nápad, nielen z výživového ale aj chuťového hľadiska. Vajíčka so špenátom v paradajkovej omáčke, to je teda chutná trojka. Na tento recept sa najlepšie hodia sekané paradajky z plechovky, keďže obsahujú ten správny pomer paradajkového pyré k sekaným paradajkám. Ak však chcete použiť čerstvé paradajky, môžete si konzistenciu prispôsobiť pomocou dodatočného paradajkového pyré.
Na prípravu tohto receptu budete potrebovať iba jednu panvicu. Recept je naozaj úplne jednoduchý, verím teda, že sa podarí každému. Shakshuka je perfektná ako zdravá večera či raňajky. Tradične sa servíruje na panvici a ponára sa do nej pita chlieb. Existuje niekoľko spôsobov, ako si ju pripraviť, tento je však jeden z tých najrýchlejších a najjednoduchších. A samozrejme, aj najchutnejších! :) Zároveň ide o výživné jedlo s vysokým obsahom stopových prvkov aj bielkovín.
Dúfam, že aj vy si po príprave tohto receptu poviete, špenátová shakshuka, už sa na teba opäť teším! ;)