Vneste trošku indickej exotiky aj do prípravy klasických karbonátok. Vytvarujte si karbonátky z červenej šošovice a otestujte recept na chutné a zdravé šošovicové karbonátky bez múky, ktoré oceníte ako prílohu alebo aj ako hlavné jedlo.
Výživné šošovicové karbonátky si hravo a rýchlo pripravíte aj doma. Červená šošovica je plná proteínov, vlákniny a zdravých živín, má jemnú chuť a je hotová skutočne veľmi rýchlo. Patrí medzi strukoviny, ktoré pokojne zvládnu zjesť aj vaše deti a je skvelou voľbou pri diéte a chudnutí. Navyše obsahuje dostatok železa a zabojuje aj proti depresiám či smútku.
Karbonátky bez múky vám budú držať pokope aj vďaka ovseným vločkám, ktoré sú bezlepkové a plné vitamínov, minerálov, vlákniny a antioxidantov. Ovsené vločky sa hrdia vysokým obsahom vitamínu B a poskytnú tiež dostatok železa, takže vďaka tomuto receptu budete mať silu ako Pepek námorník. Cottage syr zase dodá karbonátkam zdravé bielkoviny.
Šošovicové karbonátky sú plné bielkovín a vlákniny, takže pomôžu aj vášmu tráveniu. Celý recept je veľmi ľahký, jemný, svieži a samozrejme aj chutný. Vďaka tomu, že sú tieto fašírky pripravené na panvici, budú zvonka krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne.
Šošovicu prepláchneme a uvaríme vo vriacej vode do mäkka (zhruba 20 minút).
Uvarenú šošovicu si v mixéri rozmixujeme so všetkými ostatnými surovinami okrem oleja.
Hotové cesto presunieme na 5-10 minút do chladničky.
Z cesta vytvarujeme malé karbonátky (nie veľmi hrubé), ktoré ukladáme na rozohriatu panvicu potretú kokosovým olejom a opekáme ich z oboch strán do zlatista.
Karbonátky podávame teplé spolu so šalátom/špenátom, prípadne s mäsom a syrom.