Tieto slané muffiny z vajíčok s olivami budete mať hotové, ani sa nenazdáte. Stačí spolu všetko zmiešať, rozdeliť do formičiek a upiecť. Slané vajíčkové muffiny odporúčam servírovať na desiatu, olovrant, alebo ako ľahkú vajíčkovú večeru. Kombinácia s olivami a ovčím syrom je skutočne výborná, isto si pochutíte. Muffiny potešia aj vysokým obsahom bielkovín, pričom 1 muffin obsahuje iba cca 1 g sacharidov.
Nakoľko neobsahujú žiadnu múku ani lepok, tieto slané muffiny si môžu bez obáv dopriať aj celiatici. Olivy môžete použiť čierne alebo zelené a pokojne si do muffiniek pridajte aj sušené paradajky. Okrem ovčieho syra môžete použiť aj kozí syr, balkánsky syr alebo i strúhanú mozzarellu.
Lahôdkové droždie som do nich pridala ako kvôli chuti, taktiež preto, aby ich obohatili o vitamíny B skupiny. Ak ho nepoužijete, nič sa však nestane, ale ak ho máte po ruke, odporúčam ho pridať minimálne kvôli skvelej chuti.
Z uvedených surovín vám vyjde 6 muffiniek, takže ak si z nich chcete pripraviť väčšiu dávku, môžete si množstvo surovín zdvojnásobiť. Muffiny som piekla pri režime horný a spodný ohrev v domácom konvektomate.