Toto je jeden z mojich najobľúbenejších receptov s tuniakom vôbec. Tuniak je použitý v ceste na sendvič (alebo pečivo), vďaka čomu si vieme vyčarovať fit pečivo s vysokým obsahom bielkovín, dokonca aj úplne bez lepku.
Na tento recept budete potrebovať iba 3 základné suroviny - tuniak, vajce a trochu múky. Vzniknuté cesto už len dokoreníme a osolíme. Ja som použila prirodzene bezlepkovú, cícerovú múku, avšak sendvič si môžete pripraviť z ľubovoľnej múky v rovnakom množstve (napríklad celozrnná, ovsená, pohánková, hrachová).
Milujem rôzne zdravé pizze, pri ktorých je vytvorené cesto zo zeleniny alebo aj z tuniaka, a toto jedlo pre mňa patrí do rovnakej kategórie. Aj v tomto prípade si totiž môžete naplniť vzniknuté sendvičové cesto akýmikoľvek surovinami, aké máte radi. Môže to byť zelenina, kvalitná šunka, kyslé uhorky, avokádo, praženica alebo obľúbený šalát. Verím, že si na tomto zdravom tuniakovom sendviči pochutíte v každom prípade.
Tento fit sendvič z tuniaka je nízkokalorický, bohatý na omega-3 mastné kyseliny a obsahuje iba 8 g sacharidov na porciu. Zasýti dokonca viac ako klasické pečivo. Najradšej ho mám na večeru, prípadne si ho občas zbalím na desiatu či na cesty.