Ryžové rezance s kuracím mäsom a arašidovou omáčkou
Zdieľaj recept s priateľmi:
Recept na ryžové rezance s kuracím mäsom a arašidovou omáčkou chytí za srdce nejedného milovníka Áziou inšpirovaných jedál. Je naozaj fantastický, a tak jednoduchý! Jemné ryžové rezance ponorené do perfektne dochutenej omáčky z arašidového masla, doplnené o ugrilované kúsky kuracieho mäsa - to je čistá delikatesa.
V Ázii veru vedia, ako sa vyhrať s chuťami. Ak máte aj vy radi takéto exotickejšie jedlá, tak tento recept musíte skúsiť. Určite z neho nevynechajte ani čerstvý zázvor. Ak náhodou nemáte chuť na kuracie mäso, môžete si recept pripraviť aj s tofu.
Omáčka z arašidového masla ku kuraciemu mäsu pasuje neskutočne dobre. Ryžové rezance majú zase veľmi neutrálnu chuť, preto celé nasiaknu práve touto omáčkou. Ryžové rezance kúpite v každom väčšom obchode s potravinami, v supermarkete či ázijských potravinách. V dnešnej dobe sú už naozaj takmer všade. Ako bonus, neobsahujú lepok, takže si tento recept s ryžovými rezancami môžu vychutnať i celiatici. No a ak sa budete chcieť nabudúce s receptom pohrať, môžete do neho pridať aj zopár druhov zeleniny, napríklad mrkvu, červenú papriku, bambusové výhonky, pór alebo aj červenú kapustu.
Ak tieto ryžové rezance s kuracím mäsom a arašidovou omáčkou skúsite, nezabudnite mi dole do komentára napísať, ako vám chutilo.
Ryžové rezance uvaríme vo vriacej, zľahka osolenej vode do mäkka.
V menšom hrnci si zmiešame arašidové maslo s octom, sójovou omáčkou, medom, koreninami, nastrúhaným zázvorom, soľou a prelisovanými strúčikmi cesnaku.
Omáčku necháme prevrieť a následne ju odstavíme z tepla. Ak je príliš hustá, môžeme do nej pridať aj trochu vody.
Medzičasom si na grilovacej alebo obyčajnej panvici ugrilujeme na lyžičke olivového oleja na malé časti nakrájané kuracie prsia. Podľa chuti ich môžeme osoliť a okoreniť mletým čiernym korením.
Uvarené ryžové cestoviny scedíme, zmiešame ich s pripravenou omáčkou, kuracím mäsom a pred servírovaním ich ešte posypeme sezamom a nasekanou jarnou cibuľkou.