Opäť hľadáte chutný a nenáročný recept s kuracím mäsom? Skúste toto rýchle kuracie soté v sójovo-zázvorovej omáčke. V jedle sa spájajú výborné chute z dostupných surovín, ktoré máte zaisto práve v kuchyni no a servírovať ho môžete do 25 minút. Odporúčam vyskúšať, skvelý je aj do krabičky.
Toto kuracie soté odporúčam podávať s ryžou SOS Jasmine, ktorá jedlu dodá jemne exotický nádych. Ak doma nemáte čerstvý zázvor, pokojne použite zázvorové korenie. Do jedla si tiež môžete v prípade záujmu pridať aj svoju obľúbenú zeleninu - skvelá je napríklad brokolica či paprika.
Recept je bez laktózy aj gluténu, takže si na ňom môžu bez obáv pochutiť aj alergici. V prípade celiakie však dajte pozor na výber sójovej omáčky. Okrem toho v ňom nenájdete ani veľa tuku (10 g na porciu), aj vďaka čomu ponúka v jednej sýtej porcií iba 430 kcal.
2 cm najemno nastrúhaného zázvoru (alebo 1 ČL zázvorového korenia)
3 PL kvalitnej sójovej omáčky
štipka čerstvo namletého čierneho korenia
štipka mletej rasce
2 strúčiky cesnaku
1 PL sezamových semienok
Postup
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 13 minút). Po dovarení ju necháme prikrytú.
V hrnci si na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
Potom pridáme nakrájané kuracie mäso, najemno nastrúhaný zázvor alebo korenie, prelisované strúčiky cesnaku a všetky zvyšné koreniny a mäso restujeme približne 3 minúty na silnom plameni.
Potom pridáme sójovú omáčku a za občasného miešania mäso restujeme približne 15 minút. V prípade potreby ho podlejeme trochou vody.
Napokon mäso servírujeme s uvarenou ryžou, posypané sezamom a môžeme pridať aj klíčky.