Tento recept je skvelým adeptom na letnú večeru ktorá je zdravá, rýchla a ľahká, no aj napriek tomu sýta. Rýchla treska s kuskusovo-mrkvovým šalátom vám ulahodí svojou chuťou aj rýchlosťou prípravy. Toto zdravé jedlo totiž budete mať hotové do 15 minút a zvládne si ho pripraviť skutočne každý. Ak teda hľadáte jednoduchý recept s rybou, odporúčam ho vyskúšať. Teplý kuskusový šalát z receptu môžete podávať aj k mäsu či inej rybe, je dokonalý!
Opečenú tresku podľa tohto receptu si pripravíte behom 5 minút. Budeme ju podávať s perfektným teplým kuskusovým šalátom, ktorý si verím, tak ako ja, obľúbite hneď po prvom súste. Kuskus som v ňom skombinovala s nastrúhanou mrkvou, kari korením, kešu orieškami, hrozienkami, citrónom, cesnakom, zázvorom a trochou medu. Je to skutočne výborná sladko-slaná kombinácia. Ako som už spomínala, tento teplý šalát z kuskusu sa hodí aj ako príloha k mäsu či inému druhu rýb.
Ak budete chcieť použiť perlový kuskus (ako je na fotografii), namiesto klasického zaliatia vriacou vodou ho uvarte (približne 15 minút, zaliaty dvojnásobným objemom vody).
Kuskus zalejeme 1,5 x objemom vriacej vody, prikryjeme ho a necháme ho absorbovať všetku vodu.
Na panvici si rozohrejeme lyžičku olivového oleja.
Filety osušíme papierovými utierkami z oboch strán čo najviac do sucha, potom ich z oboch strán osolíme a okoreníme.
Filety položíme na rozohriaty olej a opekáme ich približne 2 - 3 minúty z oboch strán na miernom plameni, pokým nechytia zlatistú farbu a nebudú dostatočne prepečené.
V miske si zmiešame umytú a nastrúhanú mrkvu s uvareným kuskusom a všetkými zvyšnými surovinami na šalát.