Rýchla quinoa s citrónom, kurkumou a zelenými fazuľkami
Zdieľaj recept s priateľmi:
Dnes mám pre vás prichystaný skvelý recept s quinoou. Táto rýchla quinoa s citrónom, kurkumou a zelenými fazuľkami poteší ako ľahká večera či príloha. Spojenie citróna a kurkumy sa v tomto recepte skutočne podarilo. Recept je zároveň vegánsky, takže si na ňom pochutia nielen vegáni, ale aj rôzni alergici.
Recept je úplne jednoduchý a ideálny do tých lenivších dní - stačí len uvariť quinou a zamiešať do nej zvyšné suroviny. A chutné a výživné jedlo je na svete, ani sa nenazdáte. Do receptu odporúčam pridať extra panenský olivový olej Borges, ktorý je ideálny do dressingov, šalátov a chute tohto šalátu s quinoou lahodne zjednotí. Je to už 125 rokov, čo značka Borges prináša svoje olivové oleje zo Stredomoria do našich kuchýň.
Chcete si pripraviť tento chutný recept a nemáte práve doma quinou? Pripraviť si ho môžete napríklad aj s kuskusom či pšenom.
Ako podávať túto quinou?
Tento recept s quinoou môžete podávať samostatne ako teplý šalát alebo ako prílohu k mäsitým jedlám či rybe. Ak si chcete pridať dodatočný zdroj bielkovín, perfektné bude ugrilované kuracie mäso, tuniak, cícer, prípadne pridajte cottage cheese.