Bataty na raňajky? Skúste ich v takejto nastrúhanej podobe spolu s praženicou alebo volským okom, doplnené o zeleninu či avokádo. Vyčarujete si tak behom pár minút chutné a nutrične hodnotné raňajky, ktoré budú chutiť celej rodinke. Vyskúšajte :)
Tento raňajkový tanier s vajíčkom a sladkým zemiakom odporúčam pripraviť ako zaujímavé víkendové raňajky. Spolu s volským okom či praženicou je to neskutočne dobrá raňajková kombinácia. A pripravenú ju budete mať behom 15 minút. Prípade pridajte aj kúsky avokáda či reďkovku.
Pri príprave sladkých zemiakov sa vašej fantázii medze nekladú - okrem jalapeňo papričiek môžete pokojne pridať aj inú zeleninu ako paprika, cuketa, baklažán alebo aj špenát.
soľ a čerstvo pomleté čierne korenie (podľa chuti)
Postup
Sladké zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame.
Vo väčšej panvici si rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu s jalapeňo papričkou.
Potom pridáme nastrúhané sladké zemiaky, soľ a pomleté čierne korenie.
Minútu ich miešame, a potom ich necháme 5 minút odležať na miernom plameni, kým nezačnú chytať zlatistú farbu. Nemiešajte ich veľa, aby sa z ich neurobila kaša.
Potom ich ešte raz prehrabneme vareškou a necháme opekať ešte 4 - 5 minút.
Opečené sladké zemiaky naservírujeme na tanier, ideálne spolu s volským okom či praženicou a podávame ich teplé, spolu s čerstvým pečivom.