Výborný a výživný pohánkový/kuskusový/quinoový alebo ryžový čokoládovo-arašidový puding, ktorý sa skvelo hodí na raňajky či desiatu. Hustota a lepivosť pudingu závisí od zvolenej suroviny. V tomto jednoduchom fit recepte máte hneď niekoľko možností, ako ho pripraviť a zakaždým vás prekvapí novou chuťou.
S ryžou bude najjednoduchšie dosiahnuť pudingovú konzistenciu s minimom arašidového masla. Ak teda potrebujete ušetriť zopár kalórií, zvolila by som ryžu a primiešala iba jednu lyžicu arašidového masla. Ostatné suroviny si budú na zahustenie vyžadovať viac arašidového masla. V prípade potreby tiež môžete znížiť obsah arašidového masla a pridať odmerku proteínového prášku. Tým tiež zvýšite celkový obsah bielkovín v pudingu.
Môžete použiť kravské mlieko alebo rastlinné, ktoré pudingu navyše dodá špecifickú chuť podľa toho, aké mlieko si vyberiete. Ja používam orieškové mlieká, no pokiaľ chcete chuť orechov zjemniť, použite kokosové alebo ovsené mlieko. Vegáni si v tomto recepte ešte nahradia med javorovým sirupom.
V tomto recepte na čokoládovo-arašidový puding máte hneď štyri rôzne možnosti, ako ho pripraviť. Príprava trvá len pár minút, tak určite vyskúšajte všetky možnosti. Minimálne jeden z nich vám určite poriadne zachutí :)