Chutný a zdravý pečený karfiól v cestíčku s pikantnou paradajkovou omáčkou - salsou. Kto nemá rád pikantné, môže salsu vynechať (alebo vynechať chilli/ jalapenos v recepte) a karfiól servírovať s paradajkovým pretlakom, kvalitným kečupom alebo akoukoľvek inou obľúbenou omáčkou či dipom. Pečený karfiol je oveľa ľahší na žalúdok. Táto diétnejšia verzia si zároveň uchováva všetky chute a určite stojí za vyskúšanie.
Zabavte deti a zavolajte ich do kuchyne. Obaľovanie karfiolu ešte nikdy nebola taká zábava. V uzatvárateľnom sáčku si zmiešajte zvolenú múku so soľou a vhoďte doň kúsok karfiolu obaleného vo vajíčkach. Úloha pre deti - triasť sáčkom dovtedy, kým nebude karfiol obalený v múke. Urobte z toho súťaž, kto prvý karfiol obalí. Vďaka cícerovej múke si viete fit pečený karfiol v cestíčku pripraviť aj bez lepku.
Z nasledujúceho množstva vám výjdu 2 veľké alebo 4 menšie porcie. Pre rodiny odporúčam piecť rovno dvojitú dávku. Karfiol je vďaka pečeniu oveľa ľahšie stráviteľný ako jeho vyprážaná verzia, a preto po ňom nebudete mať ťažko na žalúdku. Pripravte si k nemu aj túto pikantnú salsu, prípadne si vyrobte dve - sladkú a pikantnú verziu. Dáte mi za pravdu, že k tomuto pečenému karfiolu pasuje úplne dokonale.