Fit Recepty
Sleduj ma
Pečené rybacie guľky

Pečené rybacie guľky

Ryby, rybky, rybičky, zdravé jedlo v podobe guličky. Ak potrebujete doplniť bielkovinovú základňu a zdravé nenasýtené mastné kyseliny, tieto rybacie jednohubky to zvládnu ľavou zadnou. Zhotovíte si ich rýchlo, jednoducho a na zdravý spôsob.

Pečené rybacie guľky si môžete pripraviť napríklad s lahodným tuniakom. Ten obsahuje množstvo omega-3 mastných kyselín, vďaka čomu má prospešné účinky na zdravie srdca, mozgu či očí a bojuje proti chronickým zápalom. Ak však preferujete vyšší obsah tuku a jednoducho milujete jemne maslového lososa, rybacie guľky s lososom vám budú takisto veľmi chutiť. V recepte teda použite buď tuniaka alebo lososa, obe verzie sú mimoriadne vynikajúce.

Ostávame v prostredí bez múky, a tak na udržanie konzistencie guliek použijeme ovsené vločky, ktoré receptu dodajú vysoký podiel vlákniny. Svoj obed alebo večeru tak obohatíte o všetky zdraviu prospešné zložky, a tým sa postaráte o rovnomerne sa uvoľňujúcu energiu, takže ostanete zasýtení pokojne aj celý deň, pri večeri až do rána bieleho.

Navyše sú tieto fit pečené rybacie guľky pohladením tráviaceho traktu a spokojne ich môžete servírovať ako hlavné jedlo s paradajkovou omáčkou alebo ako snack k filmu s jogurtovým dipom.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ovsené vločky si najemno pomlieme alebo rozmixujeme.
  2. Následne ich v miske rozmiešame spolu s tuniakom alebo lososom (ak použijeme konzervovanú rybu – zbavíme ju šťavy), vajíčkom a korením podľa chuti.
  3. Z cesta tvarujeme guľky ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Guľky pečieme 20 minút na 180 stupňoch.
  5. Hotové guľky servírujeme teplé, najlepšie spolu s jogurtovou, kôprovou alebo paradajkovou omáčkou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy25 minút
Výdatnosť1 porcia
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal350 KCal
Sacharidy12 g
Vláknina2 g
Bielkoviny57 g
Tuky7 g