Fit Recepty
Sleduj ma
Pečená tuniaková omeleta

Pečená tuniaková omeleta

Aj vy zbožňujete vajíčka na raňajky? Spomedzi nespočetného množstva spôsobov, ako ich pripraviť, musíte vyskúšať aj túto pečenú tuniakovú omeletu. Tieto zdravé, nízkosacharidové raňajky potešia všetkých členov vašej rodiny, deti aj dospelých! Omeleta pečená v silikónovej forme má vláčnejšiu, jemnejšiu chuť a je tiež ľahšie stráviteľná, keďže na pečenie nemusíte použiť žiaden olej. Perfektne vás pripraví do nového dňa a vďaka vysokému obsahu bielkovín vás tiež dostatočne zasýti.

Nebudete sa viac diviť, prečo Španieli tak veľmi zbožňujú na raňajky práve omeletu. Pripravujú ju na množstvo spôsobov, vegetariánske i mäsové varianty. Táto zdravá, nízkokalorická a nízkotučná verzia obsahuje cuketu a tuniaka, ingrediencie, ktoré so sebou prinášajú vláčnosť a úžasnú chuť. Je neuveriteľné, koľko úžasných receptov sa dá vytvoriť práve v kombinácii s tuniakom!

Podávať ju môžete posypanú strúhaným syrom spolu s celozrnným pečivom. Je však výborná aj bez pečiva, ktoré môžete nahradiť aj čerstvou zeleninou ako paradajky, paprika či uhorka.

*Omeleta bude držať pokope aj bez múky. V recepte tak nie je nevyhnutná, no po jej pridaní bude omeleta ešte pevnejšia a hustejšia.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 150g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
  • 1 cuketa
  • 1/2 cibule
  • 2 cesnakové strúčiky
  • 4 vajcia
  • hrsť strúhaného syra (napr. mozzarella)
  • 2 PL špaldovej múky (voliteľné)* (odporúčam túto)
  • 1 ČL morskej soli
  • 1/4 ČL mletej červenej papriky
  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Cuketu a cibuľu si nastrúhame alebo nakrájame nadrobno.
  2. V miske ich zmiešame spolu s tuniakom (zbaveným vody), prelisovaným cesnakom a vajciami.
  3. Následne pridáme všetky ostatné ingrediencie a poriadne zamiešame.
  4. Cesto vylejeme do silikónovej alebo papierom na pečenie vystlatej formy (napr. na chlieb).
  5. Pečieme 30-40 minút na 180 stupňoch do zlatista.
  6. Pred krájaním ju necháme aspoň 5 minút vychladnúť, aby sa nerozpadla.
  7. Chutí úžasne zvrchu posypaná roztopeným strúhaným syrom!

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy35 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal242 KCal
Sacharidy2 g
Vláknina0 g
Bielkoviny31 g
Tuky13 g