Spomínam si na svoje detstvo u babky, ktorá vedela pripraviť skvelý ryžový nákyp a ako deti sme sa ho nevedeli dojesť. Som presvedčená o tom, že ak by babka poznala recept na tento ovocno-tvarohový nákyp bez ryže, cukru a múky, pripravila by ho rovnako skvelo, chutne a ešte aj zdravšie.
Základ ovocno-tvarohového nákypu tvorí na minerálne látky a bielkoviny bohatý tvaroh, ktorý telo dostatočne zasýti a dodá mu potrebný vápnik. Na rad prichádza ovocie v podobe vitamínmi nabitých jabĺk, sladučkých jahôd a banány bohaté na vlákninu a draslík. Namiesto cukru si ovocie posypte hrejivým korením v podobe škorice - nielenže krásne prevonia celý váš byt, no dodá nákypu perfektnú chuť. Milovníci jogurtu dosiahnu s týmto nákypom vrchol chutí a navyše posilnia svoje kosti, upokoja žalúdok a neohrozia ani svoje ploché bruško. Celý nákyp z ovocia a tvarohu je nízkokalorický a takisto bohatý na vlákninu a bielkoviny.
Tento zdravý ovocno-tvarohový nákyp je jednoduchý na prípravu a navyše veľmi chutný, a to aj bez pridania ryže, cukru či múky. Pripraviť si ho môžete ako chutný obed, ale hodí sa aj ako dezert či teplé raňajky. Jeho základ tvorí táto zdravá a vynikajúca trojkombinácia - ovocie, tvaroh a jogurt.