Vyskúšajte si pripraviť na obed či večeru tieto fit morčacie prsia v chutnej krémovej paradajkovej omáčke - potešíte nimi nielen bruško, ale aj celé telo. Recept je nízkokalorický a obsahuje iba 3 g sacharidov na porciu.
Je to jeden z mojich najobľúbenejších receptov s morčacím mäsom. V morčacích prsiach, takisto ako v kuracích, nájdete nízke množstvo sacharidov, tuku a kalórií a vysoký podiel bielkovín, čo ich robí skvelou surovinou na chudnutie a do rôznych diét. Dobre vás teda zasýtia bez toho, aby telo zásobili hromadou kalórií.
V tomto fit jedle nájdete zaujímavú kombináciu korenín ako zázvor, škorica, čierne korenie, paprika a koriander. Na zjemnenie paradajkovej omáčky použite jogurt s minimálne 3% tuku, inak by sa mohol zraziť. Na záver môžete k mäsu primiešať aj strúhaný syr, napríklad mozzarellu.
K týmto morčacím kúskam odporúčam ako prílohu podávať napríklad ryžu, quinou, bulgur, kuskus, alebo v prípade, že chcete v jedle zachovať nízky obsah sacharidov, pripravte si karfiólovú "ryžu", ktorá sa k nemu mimoriadne hodí.
Cibuľu si nakrájame nadrobno a v hrnci opečieme dohneda na lyžičke masla.
Pridáme na kocky narezané morčacie prsia, koreniny, soľ a zamiešame.
Hrniec prikryjeme a mäso necháme dusiť zhruba 20 minút na miernom plameni, pričom konrolujeme aby sa nepripálilo.
Po zhruba 20 minútach k mäsu primiešame paradajkový pretlak spolu s roztlačeným cesnakom a citrónovou šťavou, zamiešame a necháme dusiť ďalších 5 minút.
Ak vám neostal žiaden vývar, môžete pridať aj trocha vody.
Následne do mäsa s omáčkou zamiešame nastrúhaný syr, nechámeho ho roztopiť a hrniec odstavíme z plameňa.
Nakoniec primiešame jogurt, prípadne kúsok kyslej smotany a podávame, najlepšie s ryžou, bulgurom, kuskusom alebo quinoou.