Skúste si pripraviť tento bezlepkový a nízkosacharidový chlieb z ľanových semienok s vysokým obsahom vlákniny, bielkovín a omega 3 mastných kyselín, ktorým budete môcť nahradiť klasický chlieb. Pripraviť si z neho môžete sendviče, zapekané toasty, vychutnať si ho samostatne alebo s obľúbenou pomazánkou (odporúčam tuniakovú).
Tento nutrične hodnotný ľanový chlieb bez múky je naozaj veľmi chutný a jednoduchý na prípravu. Rada ho servírujem spolu s tuniakom, špenátom, parmezánom a olivami. Na jeho prípravu odporúčam použiť doma namleté ľanové semienka, pretože ak použijete ľanovú múku z obchodu, bude oveľa hutnejší. Potrebujeme na neho skôr hrubozrnnú múku, ktorú získame práve namletím týchto semienok. A práve vďaka ľanovým semienkam má tento chlebík príjemnú, jemne orieškovú chuť, ktorú si isto zamilujete.
Vďaka vyššiemu obsahu zdravých tukov a vlákniny vás tento chlebík už po jednom kúsku poriadne zasýti. S prípravou aj pečením budete mať tento šikovný bezlepkový chlieb hotový iba do 30 minút, nečaká vás žiadne kysnutie ani hnietenie cesta. Perfektne sa hodí na raňajky alebo večeru. Navyše, nízky obsah sacharidov robí tento chlieb vhodný aj do ketogénnych diét.