Fit Recepty
Sleduj ma
Kuracie mäso v kešu omáčke

Kuracie mäso v kešu omáčke

Milovníci exotických chutí, pri tomto recepte si prídete na svoje! Kuracie mäso v kešu omáčke vás dostane svojou jedinečnou chuťou a tiež jednoduchosťou prípravy. V hustej kešu omáčke nájdete lahodné spojenie pomaranča, čili, cesnaku, sójovej a hoisin omáčky. Už počas prípravy tohto receptu som vedela, že sa jedlo zaradí medzi moje obľúbené - skúste, je perfektné, a tak jednoduché.

Tento exotický recept na obed s kuracím mäsom je bohatý na bielkoviny a plný rôznorodých chutí. Ryža SOS Basmati s kešu omáčkou dokonale ladí. Oproti iným odrodám ryže má nižší obsah škrobu, čo jej dodáva jemnú a krehkú textúru, ktorá sa ľahko varí a netvrdne. Vzhľadom na svoju štruktúru a chuť, sa ryža Basmati používa v mnohých ázijských a medzinárodných kuchyniach.

Kešu omáčka je jedna z najpopulárnejších omáčok v ázijskej kuchyni, najmä v kuchyni juhovýchodnej Ázie. V prípade, ak neviete zohnať hoisin omáčku, môžete ju v krajnom prípade vynechať a použiť viac sójovej omáčky a škrobu. Odporúčam ale zaobstarať si ju z väčších supermarketov a držať ju v zásobe - využijete ju šikovne aj v iných exotických receptoch. Zvyšné suroviny sú bežne dostupné, zohnať by ste ich mali aj v malých supermarketoch. Omáčku som už kvôli použitiu sójovej a hoisin omáčky ani nesolila.

Kuracie mäso v kešu omáčke s basmati ryžou je lahodné a pikantné jedlo, ktoré si získa aj tých náročnejších jedákov. Dobrú chuť :)

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 300 g kuracie prsia
  • 40 g nasekaných kešu orechov
  • 100 g ryže SOS Basmati (odporúčam túto)
  • 250 ml vody
  • 1/2 ČL soli
  • 3 PL hoisin omáčky
  • 1 PL sójovej omáčky
  • štipka čili alebo 2 PL čili omáčky
  • šťava z 1/2 pomaranča
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 50 ml vody
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL olivového alebo sezamového oleja
  • 1 menšia cibuľa
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
  2. Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút).
  3. V hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu.
  4. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané kuracie prsia a restujeme ich približne 3 minúty, kým sa mäso z každej strany stiahne.
  5. Potom k mäsu pridáme všetky suroviny okrem škrobu a dobre zamiešame. Za občasného miešania mäso varíme v omáčke odokryté približne 15 minút.
  6. Potom do omáčky vmiešame kukuričný škrob, rozmiešaný v približne 30 ml vody. Ak chcete omáčky viac, môžete pridať trochu viac vody.
  7. Mäso varíme za stáleho miešania ešte približne 3 minúty, a potom ho servírujeme s uvarenou ryžou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal608 KCal
Sacharidy69 g
Vláknina2 g
Bielkoviny44 g
Tuky17 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu