Milovníci exotických chutí, pri tomto recepte si prídete na svoje! Kuracie mäso v kešu omáčke vás dostane svojou jedinečnou chuťou a tiež jednoduchosťou prípravy. V hustej kešu omáčke nájdete lahodné spojenie pomaranča, čili, cesnaku, sójovej a hoisin omáčky. Už počas prípravy tohto receptu som vedela, že sa jedlo zaradí medzi moje obľúbené - skúste, je perfektné, a tak jednoduché.
Tento exotický recept na obed s kuracím mäsom je bohatý na bielkoviny a plný rôznorodých chutí. Ryža SOS Basmati s kešu omáčkou dokonale ladí. Oproti iným odrodám ryže má nižší obsah škrobu, čo jej dodáva jemnú a krehkú textúru, ktorá sa ľahko varí a netvrdne. Vzhľadom na svoju štruktúru a chuť, sa ryža Basmati používa v mnohých ázijských a medzinárodných kuchyniach.
Kešu omáčka je jedna z najpopulárnejších omáčok v ázijskej kuchyni, najmä v kuchyni juhovýchodnej Ázie. V prípade, ak neviete zohnať hoisin omáčku, môžete ju v krajnom prípade vynechať a použiť viac sójovej omáčky a škrobu. Odporúčam ale zaobstarať si ju z väčších supermarketov a držať ju v zásobe - využijete ju šikovne aj v iných exotických receptoch. Zvyšné suroviny sú bežne dostupné, zohnať by ste ich mali aj v malých supermarketoch. Omáčku som už kvôli použitiu sójovej a hoisin omáčky ani nesolila.
Kuracie mäso v kešu omáčke s basmati ryžou je lahodné a pikantné jedlo, ktoré si získa aj tých náročnejších jedákov. Dobrú chuť :)