Doprajte si výborné a na prípravu jednoduché fitness kura na paprike s pohánkovými haluškami. Je to chutný obed alebo večera bez lepku s vysokým obsahom bielkovín. Recept teda poteší celiatikov, ale takisto aj všetkých priaznivcov zdravého životného štýlu a fitness.
Zdravé domáce pohánkové halušky si pripravíte veľmi jednoducho a rýchlo, z pohánkovej múky. Navyše ich chuť perfektne dopĺňa kuracie mäso na paprike. Kuracie na paprike sa klasicky pripravuje so smotanou, avšak v tejto diétnejšej verzii nie je vôbec nutná. Chuťovo je toto kura na paprike vynikajúce aj bez zahusťovania a smotanovej omáčky. V recepte môžete použiť kuracie prsia alebo stehná, je to len na vás. Pomocou kuracích stehien bude jedlo o niečo šťavnatejšie, avšak s prsiami bude zase diétnejšie a bude obsahovať len minimum tuku.
Fitness kura na paprike s pohánkovými haluškami je u nás doma veľmi obľúbeným receptom, ktorý robíme celkom často. Určite ho vyskúšajte tiež, verím že si ho v tejto zdravej verzii obľúbite.
Cibuľu nakrájame nadrobno a v hlbšom hrnci ju zľahka opražíme na lyžičke rozohriatého oleja.
Keď je dosklovita opražená, pridáme k nej nadrobno nakrájané kuracie prsia (alebo stehná), chvíľu spolu pomiešame, odstavíme z tepla a nakoniec prisypeme mletú papriku, morskú soľ a mleté čierne korenie.
Mäso podlejeme trochou vody a za občasného miešania varíme prikryté 20-30 minút.
Medzičasom si pripravíme pohánkové halušky.
V miske zmiešame pohánkovú múku, vodu a morskú soľ.
Vzniknuté polotuhé cesto nahádžeme pomocou haluškovača do vriacej vody a varíme, pokým halušky nevyplávajú navrch (zhruba 6-8 minút).
Halušky nakoniec precedíme a podávame s hotovým kuracím mäsom.