Chutný recept s krevetami? Poďte vyskúšať recept na toto rýchle krémové krevetové rizoto, ktorého chuť si zamilujete. Je tak jednoduché na prípravu a hotové do 25 minút. Ak máte doma mrazené krevety, tento recept je na ne ideálny. Skúste, verím, že si ho obľúbite :)
Toto rizoto si pripravíme vo viac fit verzii, ako jeho klasickú verziu - bez smotany aj bez vína. Na 2 porcie použijeme iba 40 g parmezánu, vďaka ktorému bude rizoto krásne krémové a syrové a dodá mu aj extra dávku bielkovín. 1 sýta a veľká porcia rizota poteší až s 44 g bielkovín.
Rizoto s krevetami učaruje všetkým milovníkom jedál s morskými plodmi a pripomenie vám vašu obľúbenú prímorskú dovolenku. Odporúčam v recepte použiť tigrie krevety, ktoré sú chutnejšie a šťavnatejšie, ako malé, predvarené ružové krevety. Na krevetové rizoto som použila guľatozrnnú ryžu SOS Classic, ktorá sa svojou štruktúrou hodí práve k príprave rizota.
Poďte si pochutiť na tomto fantastickom rizote s krevetami, prajem vám dobrú chuť! :)
V hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, šťavu a kôru z citróna, suchú ryžu a restujeme ju na cibuľke na silnom plameni približne 2 minúty, za stáleho miešania.
Potom ryžu zalejeme vývarom alebo vodou, pridáme korenie, soľ a rizoto varíme odokryté, na slabšom plameni, približne 8 minút.
Potom do rizota vmiešame rozmrazené krevety (bez škrupinky), baby špenát a nasekanú vňať či koriander.
Rizoto varíme ešte 10 minút a môžeme ho podliať vodou, aby sme zabezpečili krémovú konzistenciu.
Na záver doň vmiešame nastrúhaný parmezán, dobre zamiešame a servírujeme.