Poďte aj vy vyskúšať túto exotickú dokonalosť v podobe polievky. Kokosovo-limetková kuracia kari polievka si vás získa svojou neskutočnou chuťou. Chutí úplne ako z reštaurácie a pritom je celkom jednoduchá na prípravu. Ak teda chcete zmeniť svoj polievkový repertoár, určite si recept uložte. Verím, že si ju budete pripravovať pravidelne :)
Odporúčam z receptu nevynechať žiadne z uvedených surovín. Niektoré sú síce ťažšie dostupné, no zoženiete ich všetky na jednom mieste (exotický alebo ázijský kútik) napríklad vo veľkom supermarkete, akým je Tesco. A väčšinu z nich už aj v menších supermarketoch.
Táto kuracia kari polievka v sebe ukrýva aj ryžu SOS Basmati, vďaka čomu má ešte zaujímavejšiu štruktúru aj chuť a naviac je aj dobre sýta. Do tohto exotického receptu som použila ryžu SOS Basmati, ktorá ju nádherne prevoňala a dodala jej skvelú konzistenciu.
My sme sa doma do tejto polievky zamilovali na prvé ochutnanie, tak poďte ju skúsiť tiež. Verím, že ňou očaríte všetkých príslušníkov rodinky.
Ingrediencie
500 g kuracích stehien (bez kosti a kože)
130 g ryže SOS Basmati
400 ml kokosového mlieka (z plechovky)
1,5 l vody
1 PL olivového oleja
1 cibuľa
1 ČL soli
1/2 póru
3 strúčiky cesnaku
1 limetka (šťava a kôra)
2 ČL kari korenia
3 PL sladkej čili omáčky
petržlenová vňať
Postup
Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, kari korenie a minútu miešame.
Potom pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie mäso a restujeme ho za občasného miešania po dobu 10 minút.
Potom ho zalejeme vodou, kokosovým mliekom, pridáme ryžu, šťavu a kôru z limetky, soľ, čili omáčku, polievku varíme približne 20 minút na miernom plameni.
Napokon do polievky pridáme aj nasekaný pór a petržlenovú vňať a môžeme ju podávať.