Lahodná a zdravá kokosová torta s tvarohovo-vanilkovým krémom bez lepku, veľmi jednoduchá na prípravu. Ak doma nemáte kokosovú múku, môžete ju nahradiť ovsenou múkou a kokosom. Kokosová múka však veľmi vylepší štruktúru a hlavne nutričné hodnoty torty. Zároveň torte dodá príjemnú kokosovú chuť. Pripravte si tento zdravý a chutný zákusok plný bielkovín a vlákniny.
Koláčiky, tortičky a zákusky máme radi asi úplne všetci. Ak nie každý deň, tak určite aspoň čas od času každý z nás dostane chuť na nejakú tú dobrotu. Ak si ale strážite líniu, či vediete zdravý životný štýl, pri výbere sladkostí musíte byť opatrnejší. Takmer celá ponuka sladkostí a zákuskov v obchodoch je preplnená rafinovaným cukrom, kalóriami, konzervačnými látkami a farbivami. Ak chcete mať skutočne istotu, že sa v zákusku nenachádzajú žiadne zdraviu škodlivé látky, najlepšie je pripraviť si sladkosti doma. To však nie je s fit receptami vôbec problém. Tento ďalší skvelý recept na kokosovú tortu je dôkazom, že i zdravšia a nutrične hodnotnejšia verzia sladkostí vie byť vynikajúca a môže si ju dopriať každý športovec či priaznivec zdravej stravy.
Zdravá kokosová torta chutí úžasne s týmto tvarohovo-vanilkovým krémom a doplnená o vaše obľúbené ovocie. Uvidíte, že si ju zamilujú aj vaše deti :)
1 PL vanilkového extraktu (alebo 1 vanilkový struk)
150g čučoriedok (alebo iného ovocia)
Postup
V miske si spolu rozmiešame kokosovú múku, prášok do pečiva, jablkové pyré, med, vajcia a kokosový olej.
Cesto vylejeme do silikónovej alebo papierom na pečenie vystlanej tortovej formy (s priemerom zhruba 18cm) a pečieme 50-60 minút na 180 stupňoch dozlatista.
Kým sa torta pečie, pripravíme si krém.
V miske si rozmiešame tvaroh, grécky jogurt, med a vanilkový extrakt (prípadne zrnká z vanilkového lusku).
Krémom polejeme upečenú a aspoň čiastočne vychladnutú tortu.
Nakoniec ju posypeme čerstvými čučoriedkami alebo iným ovocím podľa chuti.