Skúste tento jednoduchý cesnakový flatbread bez lepku - je to tenké nadýchané cesnakové pečivo, ktoré si zamilujete. Perfektný je ako desiata, večera či pohostenie pre návštevu. Recept je veľmi rýchly a jednoduchý a poteší všetkých nadšencov cesnakových jedál. Okrem toho ponúka aj vysoký obsah bielkovín (až 26 g na 1/2 pečiva) a nájdeme v ňom aj nezanedbateľný obsah vlákniny. Vychutnajte si ho samostatne alebo k dobrému domácemu šalátu, nižšie nájdete aj moje tipy.
Tento flatbread nie je placka, no skôr tenké nadýchané pečivo, ktoré sa dá pripraviť na množstvo spôsobov. V tomto recepte vám ukážem jeho cesnakovú verziu, ktorá je doslova návyková.
Ak vám záleží na tom, aby bol recept bez lepku, uistite sa že používate prášok do pečiva, ktorý neobsahuje lepok. Okrem cícerovej múky môžete použiť aj mandľovú, alebo inú bezlepkovú múku podobnej štruktúry, prípadne klasickú pšeničnú či špaldovú múku, ak nepotrebujete dostať výsledok bez lepku. Každá surovina v tomto recepte má svoju funkciu, preto okrem zmeny druhu múky neodporúčam veľmi improvizovať.
Z uvedených surovín vám vyjdú 2 sýte porcie, pričom každá porcia obsahuje cca 300 kcal. K tomuto cesnakovému pečivu sa hodí aj domáci šalát, odporúčam napríklad tento Fit parížsky šalát (plný bielkovín) alebo Výborný fit avokádovo vajíčkový šalát . Cesnakový flatbread sa k nim neskutočne hodí a zároveň hravo nahradí klasické pečivo.