Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom
Zdieľaj recept s priateľmi:
Tak takúto chutnú pečienku ste ešte snáď nemali, mňam! Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom je rýchly a nutrične hodnotný recept, ktorý budete mať hotový za 20 minút. To spojenie chutí je geniálne a rýchlosť prípravy ocení každý, kto nerád trávi veľa času v kuchyni a chce mať navarené chutne, zdravo a hlavne rýchlo.
Pečeň je bohatá na množstvo minerálnych látok, obzvlášť na cenné železo, ktorého obsahuje spomedzi všetkých surovín najviac práve pečeň. Okrem toho je skvelým zdrojom kyseliny listovej a vitamínu B12, ktoré majú množstvo pozitívnych účinkov na zdravie. V recepte môžete použiť kuraciu či kačaciu pečeň, obe budú na tento spôsob chutiť výborne. Najlepšie urobíte, ak sa vám podarí zohnať pečienku v bio kvalite.
Pečienku som servírovala spolu s ryžou SOS Classic, ktorá sa k nej chuťovo príjemne hodí. No a v spojení so sušenými paradajkami, olivami a výrazným pórom je to doslova nebíčko v papuľke.
Určite tento recept na pečienku odporúčam uložiť a vyskúšať, je výborný! Dobrú chuť :)
Ingrediencie
500 g pečienky (kuracej alebo kačacej)
1 PL oleja
1 veľká cibuľa
100 g sušených paradajok
100 g čiernych olív
1/2 stonky póru
1 - 2 PL čili omáčky (alebo paradajkového pretlaku)