Fit Recepty
Sleduj ma
Hovädzie soté s brusnicami

Hovädzie soté s brusnicami

Ak ste tiež fanúšikmi mäsitých jedál na sladký spôsob, tak si tento recept na perfektné hovädzie soté s brusnicami úplne zamilujete. Je tak jednoduché na prípravu a výsledok ohúri nielen perfektnou, sladkastou chuťou, ktorá sa spája s výraznou hovädzinou, no keďže budeme mäso dusiť pomaly približne hodinu, dosiahneme aj jeho dokonalú, jemnú štruktúru. Určite si recept uložte, je perfektný!

Hovädzie mäso budeme v tomto recepte dusiť približne hodinu, nakoľko chceme dosiahnuť jeho jemnučkú štruktúru. A keďže sa bude s brusnicami po celú tú dobu variť, neskutočne nasiakne ich chuťou. V druhej polovici dusenia odporúčam mäso podliať trochou vody, aby sa nám vytvorila krémová omáčka, ktorá bude aj bohatá na chuť.

Hovädzie na brusniciach som podávala s ryžou SOS Classic, ktorá sa k nemu hodila ako neutrálnou chuťou, tak i štruktúrou. Túto kombináciu vám tak vrele odporúčam. Ryžu pred varením dobre prepláchnite, aby ste ju zbavili čo najväčšieho množstva škrobu. Chceme totiž, aby jej zrnká v tomto recepte vynikli, nie ako pri recepte na rizoto.

Verím, že vám toto hovädzie s brusnicami bude veľmi chutiť, u nás doma zožalo obrovský úspech. Navyše ním svojmu telu doplníte aj bohatú dávku železa. Dobrú chuť :)

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho stehna
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 PL olivového oleja
  • 70 g paradajkového pretlaku
  • 150 g sušených brusníc
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1/2 ČL mletej rasce
  • 200 g ryže SOS Classic (odporúčam túto)
  • 500 ml vody
  • 1/2 ČL soli
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Vo väčšom hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  2. Pridáme na malé kúsky nakrájané hovädzie mäso a restujeme ho na silnom plameni približne 2 minúty.
  3. Potom pridáme paradajkový pretlak, korenie, sušené brusnice, zamiešame a hrniec prikryjeme.
  4. Mäso dusíme približne 60 minút na slabom ohni, pričom ho občas premiešame a ak treba, podlejeme trochou vody (to odporúčam až po 30 minútach dusenia). Ku koncu mäso osolíme.
  5. Medzitým ryžu dobre prepláchneme pod tečúcou vodou a v menšom hrnci ju potom zalejeme s 500 ml vody.
  6. Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju do mäkka, približne 15 minút.
  7. Hotové mäso podávame spolu s uvarenou ryžou a môžeme doplniť o bylinky.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy80 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal511 KCal
Sacharidy66 g
Vláknina4 g
Bielkoviny30 g
Tuky13 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu