Pripravte si tento chutný fit recept s hlivou ustricovou - hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou v paradajkovej omáčke, podávané s kuskusom. Mňam!
Hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou má dokonca celkom priaznivé nutričné hodnoty - na 1 porciu obsahuje až 48 g bielkovín a 19 g vlákniny, pričom sa obsah tuku drží na 10 g a celkové kalórie nepresahujú hodnotu 580 kcal. Hovädzie ragú je okrem toho bohaté aj na široké spektrum mikronutrientov.
Recepty s hlivou ustricovou sú dosť populárne a existuje ich nespočetne veľa. Niet sa čomu diviť, hliva je veľmi zdravý druh huby, ktorý si získal mnohých. Hliva sa považuje za jednu z najvzácnejších húb, a to najmä vďaka jej obsahu betaglukánu. Je to látka, ktorá pozitívne vplýva na imunitný systém a pomáha ho posilňovať.
Aké hovädzie mäso v receptoch použiť?
Pri takýchto fit receptoch s hovädzím karé najradšej používam hovädzie stehno, t.j. zadné mäso. Jeho svaly obsahujú málo tuku a väziva, vďaka čomu ide o chudé časti mäsa, ktoré nie sú ani veľmi žuvacie.
Hovädzie mäso s hlivou ustricovou a fazuľou v paradajkovej omáčke si, verím, obľúbia všetci tí, ktorí si chcú pochutiť na jedle z červeného mäsa, no v zdravšej a odľahčenej verzii. Namiesto kuskusu môžete ako prílohu zvoliť napríklad aj ryžu či quinou. Dobrú chuť.