Vyskúšajte tieto chutné grilované kuracie prsia s kurkumovou quinoou - je to pomerne rýchly recept, ktorý si zvládne prichystať aj úplný začiatočník v kuchyni. Jedna sýta porcia obsahuje menej ako 500 kcal a 55 g bielkovín. Recept je ideálny ako teplá večera či obed a skvelý je aj do krabičky.
Quinoa s kurkumou ochutená citrónovou šťavou, kvalitným olivovým olejom, petržlenovou vňaťou a jarnou cibuľkou je najnovšie jedna z mojich najobľúbenejších príloh ku kuraciemu mäsu aj rybám. Pripravíte si ju raz-dva a kombinácia chutí poteší aj väčších labužníkov. Skúste klasickú ryžu nahradiť takouto jednoduchou, no efektnou prílohou.
Okrem quinoy môžete v recepte použiť aj kuskus či bulgur. Odporúčam pridať si k tomuto jedlu aj vašu obľúbenú zeleninu (skvelá bude udusená brokolica, paprika, cuketa alebo huby).
Kuracie prsia si ugrilujeme zrýchla na panvici - použiť môžete grilovaciu či obyčajnú panvicu. Negrilujte ich dlhšie ako je potrebné, aby neostali suché - 3 minúty z každej strany úplne stačia a ak si nie ste istí, či sú hotové, zapichnite do stredu nožík a všimnite si, či je mäso dostatočne prepečené. Ak je mäso v reze biele a okrem priehľadnej tekutiny z neho nič nevyteká, je dostatočne tepelne upravené. Po ugrilovaní mäso odporúčam dať aspoň na 5 minút do uzatvárateľnej nádoby, aby sa zachovala ich šťavnatosť.