Vyskúšajte túto chutnú a zdravú frittatu plnú bielkovín napríklad na raňajky, určite si na nej pochutíte. Ďalší chutný fit recept pre milovníkov vaječných raňajok - zapečte si vajíčka s cuketou a tofu. Tieto vláčne, nízkokalorické raňajky si určite zamilujete. Frittata s tofu a cuketou je pripravená za pár minút a zasýti na dlhé hodiny.
Zapečená frittata spolu s cuketou a tofu vytvára jemný, na jazyku rozplývajúci sa raňajkový koláčik. Môžete ju podávať samostatne ale aj s celozrnným pečivom či vašim obľúbeným šalátom. Jej príprava je úplne jednoduchá, za pár minút ju máte pripravenú na pečenie.
Tofu je bielkovinová bomba, ktorá sa hodí k sladkým aj slaným jedlám. Spolu s vajíčkami v tomto recepte vytvára bielkovinami nabité jedlo, ktoré vás zasýti na dlhú dobu. Zároveň obsahuje pomerne málo sacharidov, čím je skvelé najmä pre športovcov pri zvýšených nárokoch na obsah bielkovín v strave. Ak potrebujete poriadny štart do dňa, toto je ten vhodný recept. Frittatu si môžete bez výčitiek dopriať i na večeru.
Vyskúšajte si pripraviť vajíčka na tento spôsob. Zaručujem vám, že si frittatu s cuketou a tofu zamilujete, nie len pre jej skvelé nutričné hodnoty, ale najmä pre jej perfektnú chuť.
V miske si rozmiešame vajíčka so soľou, korením, mozzarellou a špaldovou či mandľovou múkou.
Pridáme najemno nastrúhanú cuketu, nadrobno nakrájané tofu, poriadne premiešame a cesto vylejeme do formy vystlatej papierom na pečenie (s rozmermi zhruba 25 x 25 cm).
Na vrch poukladáme paradajky nakrájané na tenké plátky a frittatu pečieme 40-50 minút pri 190 stupňoch do zlatista.