Fit Recepty
Sleduj ma
Fit vajíčková roláda

Fit vajíčková roláda

Všetko, čo máte radi, si stočte do rolády. S vajíčkom sa v kuchyni vďačne pracuje, pretože dokáže spojiť nespojiteľné a dodať jedlu sýtosť, aby ste po výdatnej omelete vydržali až do obeda. Vajíčková roláda je skvelou inováciou vašich raňajok, ktoré si navyše obohatíte o chrumkavé pistácie a krémový cottage syr či grécky jogurt.

Pistácie majú z orechov najvyšší obsah železa, nájdete v nich meď, draslík, fosfor aj vápnik. Z vitamínov provitamín A a celú škálu vitamínov skupiny B. Ich pravidelná konzumácia je prospešná pre pleť, nervovú sústavu, znižovanie hladiny cholesterolu a celkový rast a vývoj organizmu. Znižujú tiež riziko vzniku rakoviny pľúc, zmierňujú prejavy stresu a úzkosti a zvyšujú obranyschopnosť organizmu. No a sú nesmierne dobré.

Chutná vajíčková roláda, ktorú si naservírujete podľa môjho receptu, je bez múky a snúbi sa v nej viacero nezameniteľných chutí. Obohaťte ju napríklad o figy a dávku zeleného špenátu a pokojne ju môžete servírovať vzácnym návštevám. Mandľovú múku, ktorá dodá roláde zaujímavú chuť, si môžete jednoducho pripraviť rozmixovaním alebo pomletím mandlí.

Táto jednoduchá vajíčková roláda bez múky je vhodná ako ľahké raňajky, večera alebo ako predjedlo či občerstvenie pre hostí.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • Na roládu:
  • 6 vajec
  • 30g mandľovej múky (odporúčam túto)
  • 120ml mlieka
  • 2 hrste nasekaného hlávkového šalátu alebo špenátu
  • ¼ ČL morskej soli (odporúčam túto)
  • ¼ ČL mletého čierneho korenia
  • Na oblohu:
  • 4 PL bieleho gréckeho jogurtu alebo cottage syra
  • 3 PL nasekaných pistácií
  • paradajky alebo figy
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Všetky ingrediencie na omeletu si spolu poriadne rozmixujeme ručným mixérom alebo metličkou.
  2. Hlbší plech alebo formu na pečenie (zhruba vo veľkosti 38x25cm) si vystlieme papierom na pečenie a poukladáme naňho nakrájaný šalát.
  3. Šalát zalejeme pripravenou omeletovou zmesou a dáme piecť na 180 stupňov na 12 minút alebo kým omeleta celkovo nestuhne.
  4. Keď začína omeleta na krajoch hnednúť a v strede je dopečená, vytiahneme ju a necháme 3 minúty odstáť.
  5. Natrieme ju jogurtom, cottage syrom alebo iným rozotierateľným syrom a opatrne zrolujeme.
  6. Roládu nakrájame na kúsky, posypeme nasekanými pistáciami a servírujeme s paradajkou alebo čerstvými figami ešte teplé alebo studené.
  7. Roládu skladujte v chladničke a spotrebujte do 2 dní.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť8 krajcov
Nutričné hodnoty /
KCal113 KCal
Sacharidy3 g
Vláknina1 g
Bielkoviny8 g
Tuky8 g