Všetko, čo máte radi, si stočte do rolády. S vajíčkom sa v kuchyni vďačne pracuje, pretože dokáže spojiť nespojiteľné a dodať jedlu sýtosť, aby ste po výdatnej omelete vydržali až do obeda. Vajíčková roláda je skvelou inováciou vašich raňajok, ktoré si navyše obohatíte o chrumkavé pistácie a krémový cottage syr či grécky jogurt.
Pistácie majú z orechov najvyšší obsah železa, nájdete v nich meď, draslík, fosfor aj vápnik. Z vitamínov provitamín A a celú škálu vitamínov skupiny B. Ich pravidelná konzumácia je prospešná pre pleť, nervovú sústavu, znižovanie hladiny cholesterolu a celkový rast a vývoj organizmu. Znižujú tiež riziko vzniku rakoviny pľúc, zmierňujú prejavy stresu a úzkosti a zvyšujú obranyschopnosť organizmu. No a sú nesmierne dobré.
Chutná vajíčková roláda, ktorú si naservírujete podľa môjho receptu, je bez múky a snúbi sa v nej viacero nezameniteľných chutí. Obohaťte ju napríklad o figy a dávku zeleného špenátu a pokojne ju môžete servírovať vzácnym návštevám. Mandľovú múku, ktorá dodá roláde zaujímavú chuť, si môžete jednoducho pripraviť rozmixovaním alebo pomletím mandlí.
Táto jednoduchá vajíčková roláda bez múky je vhodná ako ľahké raňajky, večera alebo ako predjedlo či občerstvenie pre hostí.