Taliansky večer už klope na dvere, ale vy ste akurát zahájili bezmúčny týždeň, alebo aj dva? Nezúfajte. Pre všetkých nadšencov zdravej alternatívy múky predstavujem recept na cícerové cestoviny. A nemajte strach, chutia naozaj výborne.
Tieto vynikajúce domáce cestoviny bez múky sú plné bielkovín, vlákniny pre lepšie trávenie, obsahujú veľa vitamínov a minerálov a zároveň menej sacharidov. Navyše sú veľmi rýchlo hotové, a to už do 15 minút aj s varením. Áno, je to neuveriteľné, ale v tomto prípade skutočne možné! Predstava rýchlej a nutrične hodnotnej večere nebola nikdy dostupnejšia.
Cícer je skutočný bielkovinový kráľ a v kuchyni s ním vyčaríte množstvo rýchlych, zdravých a jednoduchých receptov. Vyskúšajte tieto zdravé cícerové cestoviny, ktoré si môžete veľmi rýchlo pripraviť naslano aj nasladko, napríklad s bryndzou, tvarohom, cottage syrom, mletými orechmi či kvalitným džemom a vyčariť si tak z nich zdravú večeru či obed. Cestoviny z cíceru sú trochu tuhšie ako múčne cestoviny, avšak veľmi chutné a skvelo zasýtia. Navyše majú príjemnú, jemne orieškovú chuť.
Zdravé cícerové cestoviny bez múky vďaka ich hlavnej ingrediencii obsahujú potrebnú dávku železa a sú vhodné aj pre celiatikov. Cícerovú múku kúpite v každom veľkom supermarkete alebo v internetových obchodoch so zdravými potravinami.
Cícerovú múku si v miske poriadne vymiešame s vajíčkami a sformujeme cesto.
Vzniknuté cesto vyvaľkáme na (cícerovou múkou) pomúčenej doske a nakrájame na obdĺžniky alebo štvorčeky. Tie môžeme v strede stlačiť a vytvoriť tak tzv. motýliky.
Nakrájané cestoviny vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme zhruba 2-3 minúty, kým cestoviny nevyplávajú na povrch.
Cestoviny precedíme, opláchneme pod tečúcou vodou a podávame teplé naslano, nasladko alebo čisté.