Jednoduché, zdravé jedlo ktoré padne vhod ak práve nemáte chuť na mäso, a tiež ak vám treba navariť na niekoľko dní dopredu. Zdravý cícer na paprike je skutočne rýchly a výživný obed, ktorý máte pripravený za pár minút. Obsahuje veľa bielkovín a vlákniny a zároveň len veľmi málo tuku. Dopriať si ho môžete pokojne aj na večeru.
Ak by ste chceli vegetariánsku verziu, použite v recepte zeleninový vývar namiesto kuracieho. Vegáni môžu navyše vynechať jogurt a rovnako si tak pochutnať na tomto chutnom jedle. Ak ste niekedy skúšali indickú kuchyňu, tak práve tento cícer na paprike vám ju pripomenie.
Cícer patrí medzi najzdravšie strukoviny a je vhodný pre všetky vekové kategórie. Obohatí vám jedálniček vďaka vysokému obsahu bielkovín a vlákniny a nemenej poteší aj svojou bezlepkovou vlastnosťou celiatikov. Zdraviu prospešné účinky cíceru ocenia aj tehotné ženy. Na rozdiel od ostatných strukovín nespôsobuje nadúvanie, dobre zasýti a podporí vaše sebazaprenie pri diéte.
Tento cícer na paprike môžete podávať samostatne alebo spolu s kuskusom, bulgurom, ryžou, celozrnnými cestovinami či dokonca s cuketou.
Vo väčšom hrnci si rozpustíme lyžicu oleja a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
Pridáme 2 lyžice mletej papriky a chvíľu ju spolu s cibuľou popražíme.
Pridáme uvarený cícer, na kocky nakrájané zemiaky, kurací vývar a zalejeme vodou tak, aby boli všetky suroviny zakryté.
Zhruba o 10 minút vyberieme asi tretinu obsahu hrnca a rozmixujeme ju v mixéri na kašu.
Prilejeme ju opäť do hrnca - týmto celý paprikáš zahustíme.
Zahustený paprikáš ešte 10 minút povaríme, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a odstavíme z tepla.
Pred servírovaním môžeme do paprikášu primiešať kúsok bieleho jogurtu na zjemnenie chuti.
Odporúčam to urobiť v osobitnej miske a nie v celom hrnci, keďže paprikáš možno budete ešte neskôr ohrievať, a to by jogurtu neprospelo.
Cícer na paprike môžeme podávať s celozrnným kuskusom, bulgurom, ryžou, cestovinami či cuketou.