Fit Recepty
Sleduj ma
Chow mein s dusenou kapustou a opečeným tofu

Chow mein s dusenou kapustou a opečeným tofu

Ak máte radi ázijské jedlá, tento zdravý chow mein s dusenou kapustou a opečeným tofu musíte vyskúšať! Nájdete v ňom perfektne prepojené chute rezancov, dusenej zeleniny a dochrumkava opečeného tofu.

V prípade, že si budete chcieť jedlo ozvláštniť, môžete do neho pridať aj podusenú hlivu ústricovú. Ak nemáte k dispozícii práve ázijské rezance Chow mein, použiť môžete aj iné rezance, napríklad ryžové.

Chow mein sú v preklade smažené cestoviny, obľúbené najmä v Číne. Určite ste už videli ako pripravujú množstvá cestovín so zeleninou vo veľkých wokoch, ktoré majú špeciálne rúčky, aby sa nimi dalo ľahko manipulovať a celé jedlo poriadne miešať. Takto presne vyzerá i toto chow mein s dusenou kapustou. Cestoviny si najprv predvaríme vo vode a následne ich vmiešame do dusenej zeleniny, kde zmiešavaním a smažením nasiaknu všetky ďalšie chute z pridaných surovín. Do tohto chow mein pridáme oveľa menej oleja, ako to býva zvykom v ázijských reštauráciách, vďaka čomu vám po jedle nebude ťažko na žalúdku.

Vyskúšajte ho aj s dochrumkava opečenými tofu kockami - je skutočne vynikajúce. Pre výraznejšiu chuť odporúčam zvoliť údené tofu. Chow mein s dusenou kapustou a opečeným tofu je skvelé na obed ale aj na večeru.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 300g Chow mein cestovín (prípadne iných rezancov)
  • 3 PL kokosového oleja (prípadne iného) (odporúčam tento)
  • 1 veľká cibuľa
  • 300g zelenej kapusty
  • 400g tofu
  • 4-5 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • morská soľ
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V hlbokej panvici si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista.
  2. Pridáme na malé kúsky nakrájanú kapustu a zmes dusíme do mäkka.
  3. Medzičasom si uvaríme cestoviny v osolenej vode do mäkka.
  4. Tofu osušíme v kuchynskej utierke a vytlačíme z neho čo najviac vody.
  5. Následne ho nakrájame na kúsky.
  6. Tofu kúsky obalíme v jemnej vrstve škrobu. Celý tento proces zabezpečí, že tofu bude chrumkavejšie.
  7. Tofu kúsky opečieme na olejom potretej panvici do zlatista z každej strany.
  8. Do zmäknutej kapusty primiešame uvarené a precedené rezance a zmes dochutíme sójovou omáčkou a morskou soľou podľa chuti.
  9. Jedlo podávame teplé, posypané opečenými tofu kockami.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal471 KCal
Sacharidy57 g
Vláknina5 g
Bielkoviny20 g
Tuky16 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu