Ak máte radi ázijské jedlá, tento zdravý chow mein s dusenou kapustou a opečeným tofu musíte vyskúšať! Nájdete v ňom perfektne prepojené chute rezancov, dusenej zeleniny a dochrumkava opečeného tofu.
V prípade, že si budete chcieť jedlo ozvláštniť, môžete do neho pridať aj podusenú hlivu ústricovú. Ak nemáte k dispozícii práve ázijské rezance Chow mein, použiť môžete aj iné rezance, napríklad ryžové.
Chow mein sú v preklade smažené cestoviny, obľúbené najmä v Číne. Určite ste už videli ako pripravujú množstvá cestovín so zeleninou vo veľkých wokoch, ktoré majú špeciálne rúčky, aby sa nimi dalo ľahko manipulovať a celé jedlo poriadne miešať. Takto presne vyzerá i toto chow mein s dusenou kapustou. Cestoviny si najprv predvaríme vo vode a následne ich vmiešame do dusenej zeleniny, kde zmiešavaním a smažením nasiaknu všetky ďalšie chute z pridaných surovín. Do tohto chow mein pridáme oveľa menej oleja, ako to býva zvykom v ázijských reštauráciách, vďaka čomu vám po jedle nebude ťažko na žalúdku.
Vyskúšajte ho aj s dochrumkava opečenými tofu kockami - je skutočne vynikajúce. Pre výraznejšiu chuť odporúčam zvoliť údené tofu. Chow mein s dusenou kapustou a opečeným tofu je skvelé na obed ale aj na večeru.