Cestoviny fettuccine s kelom, špenátom a tuniakovou omáčkou
Zdieľaj recept s priateľmi:
Milujete cestoviny no potrebujete nové nápady, ako ich pripraviť? Vyskúšajte tieto cestoviny fettuccine s kelom, špenátom a tuniakovou omáčkou, ktoré vás chytia za srdce. Spojenie listovej zeleniny a krémovej omáčky z tuniaka a syra vašim fettuccine (typ ploských, hrubých cestovín) dodá množstvo skvelej chuti. Hotové jedlo vyzerá ako z prvotriednej reštaurácie. Navyše je ľahko stráviteľné, plné bielkovín, vitamínov a minerálov. Ďalšie super, fit jedlo!
Kel pomáha pri problémoch s pečeňou, žalúdkom a pri črevných problémoch. Vďaka vysokému obsahu vlákniny priaznivo pôsobí na trávenie. Pomáha tiež pri znižovaní cholesterolu, posilňuje steny ciev a imunitný systém. Je významným zdrojom kyseliny listovej, ktorá je dôležitá pre krvotvorbu a zdravý vývoj plodu. Chráni takisto pred rakovinou prsníka a prostaty. Sú v ňom podstatne zastúpené minerály ako mangán, sodík, draslík, horčík, meď a železo. 100g kelu obsahuje až 308% odporúčanej dennej dávky (ODD) vitamínu A, 200% ODD vitamínu C a 1021% ODD vitamínu K.
Špenát je jednou z najvýživnejších potravín na svete, ktorá má zároveň minimum kalórií. Jeden hrnček tejto listovej zeleniny obsahuje viac ako dennú odporúčanú dávku vitamínov K (spevňuje kosti) a A (potrebný pre normálny rast a vývoj tela, obzvlášť pre zdravé kosti a zuby), takmer celú dávku mangánu a kyseliny listovej (dokáže znížiť riziko mŕtvice) a 40% horčíka (pomáha udržiavať zdravý krvný tlak). Špenát tiež pôsobí ako prevencia proti rakovine, pretože obsahuje viac ako desať rôznych flavonoidov, ktoré majú antioxidačné účinky. Vďaka obsahu betakaroténu a luteínu prospieva aj našim očiam.
Myslím si, že netreba viac dôvodov, prečo vyskúšať tento recept. Dobrú chuť!