Baklažánový sendvič v ovsenom cestíčku plnený kozím syrom
Zdieľaj recept s priateľmi:
Tento baklažánový sendvič v ovsenom cestíčku plnený kozím syrom určite nebudete robiť prvý a posledný krát. Je až prekvapivo veľmi chutný, zvonku krásne chrumkavý a zvnútra vláčny. Podávať ho môžete samostatne alebo so zeleninovým šalátom, kedykoľvek počas dňa. Pripravte si takýto nevšedný sendvič zo zeleniny, plnený chutným a voňavým syrom. Vegetariáni i všetci nadšenci zeleniny si tentokrát prídu skutočne na svoje.
Ak máte radi baklažán, tento recept si zamilujete. Ovsenú múku ľahko získate rozmixovaním ovsených vločiek a jedlo tak bude vhodné aj pre celiatikov, keďže ovsená múka neobsahuje lepok. Aj keď je baklažán obaľovaný, je ľahko stráviteľný, keďže ho nebalíme v žiadnom troj obale a nevyprážame na oleji - použijeme iba ovsenú múku a pečieme ho v rúre, bez zbytočne pridaného oleja.
Kozí syr sa na ešte teplých baklažánových kolieskach príjemne roztopí a postará sa vám o pôžitok z jedla. Navyše je táto pochúťka plná bielkovín, takže vás príjemne zasýti bez pocitu ťažkosti na žalúdku. Chuť a vôňa baklažánu s kozím syrom je skrátka niečo, čo musíte vyskúšať. Pripravte si tento zdravý baklažánový sendvič v ovsenom cestíčku plnený kozím syrom a podávajte ho napríklad s vašou obľúbenou zeleninovou oblohou.