Zeleninovo-kuracie wrapy s dvoma omáčkami
K tomuto perfektnému jedlu som sa inšpirovala v reštaurácii. Fit zeleninovo-kuracie wrapy s dvoma omáčkami sa hodia ako na všedný obed či večeru, tak aj ako zdravé predjedlo alebo pohostenie pre hostí. Farebnosť tohto fitness jedla vás dostane hneď na prvý pohľad a sľubujem vám, že jeho chuť je ešte omnoho lepšia.
Nech vás množstvo ingrediencií neodradí od jeho prípravy, všetko sú to suroviny, ktoré by mal mať doma bežne každý z nás. Príprava tohto jedla je skutočne jednoduchá a výsledná chuť ohromná. Arašidová a kešu omáčka chutia spolu so zeleninou a kuracím mäsom priam božsky.
Tento recept navyše obsahuje množstvo zeleniny, bielkovín a zdravých tukov, takže si ho pokojne môže dopriať každý milovník zdravej stravy. Ak ste kombináciu orechových masiel a kuracieho mäsa ešte neskúšali, tento recept si skrátka musíte pripraviť. Zaručujem vám, že táto chuť vás príjemne prekvapí. Tieto zeleninovo-kuracie wrapy s dvoma omáčkami predstavujú nutrične hodnotný obed či večeru plnú bielkovín.
Zabaľte si kuracie kúsky do chrumkavých šalátových a kapustových listov, ponorte ich do lahodnej omáčky a vychutnajte si túto zdravú dobrotu. Verím, že v tomto podaní si zeleninu naozaj vychutnáte :)
Ingrediencie
- na kuracie prsia:
- 300g kuracích pŕs
- 4 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
- šťava z 1 limetky
- 1-2 PL cesnakového korenia
- 2 PL vody
- 1 ČL zázvorového korenia
- na oblohu:
- 6 listov červenej kapusty
- 6 šalátových listov
- 1 mrkva
- na uhorkovo-redkvičkový šalát:
- 1 šalátová uhorka
- 50g redkvičiek
- 5 PL vody
- 4 PL octu
- 1 PL medu (odporúčam tento)
- štipka mletého čierneho korenia
- štipka morskej soli
- na kešu omáčku:
- 20g nadrobno nasekaných kešu orechov (odporúčam tieto)
- 2 PL octu
- 2 PL olivového oleja (odporúčam tento)
- 1 PL medu (odporúčam tento)
- 1 PL vody
- 1 ČL cesnakového korenia
- štipka mletého čierneho korenia
- na arašidovú omáčku:
- 2 PL arašidového masla (odporúčam toto)
- 2 PL vody
- 1 PL medu (odporúčam tento)
- 1 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
- 1 ČL octu
- 1 ČL limetkovej šťavy
Postup
- Vo väčšej miske si pripravíme marinádu na kuracie prsia zmiešaním vody, sójovej omáčky, limetkovej šťavy, zázvorového a cesnakového korenia.
- Kuracie prsia nakrájame na hrubšie rezance a namočíme ich do marinády.
- Čím dlhšie ich v marináde necháme postáť, tým viac arómy nasiaknu a budú chutnejšie. Môžeme ich v marináde nechať odstáť aj cez noc.
- Kuracie prsia následne ugrilujeme na panvici z oboch strán do zlatista (zhruba 7 minút).
- V malej miske si zmiešame vodu, ocot, med, štipku soli a mletého čierneho korenia.
- Pridáme na tenko nasekané uhorky a redkvičku a odložíme do chladničky, pokým si pripravíme omáčky.
- Omáčky si pripravíme zmiešaním všetkých surovín dohromady.
- Takisto ich môžeme dať na chvíľu odstáť do chladničky, no nie je to nutné.
- Pri servírovaní do každého kapustového listu vložíme šalátový list, nastrúhanú mrkvu, uhorky, redkvičky a kúsok kuracích pŕs potretých kešu omáčkou.
- Naplnený wrap preložíme alebo zrolujeme a namáčame do omáčok.
- Dobrú chuť!
Čas prípravy | 30 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 590 KCal | |
Sacharidy | 41 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bielkoviny | 45 g | |
Tuky | 27 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Obedy a večereBez lepkuKuracie mäsoArašidové masloZeleninaBezlaktózové recepty na obedy a večereZdravé zeleninové obedy a večereFitness šaláty s vysokým obsahom bielkovínKuracie šalátyRecepty s arašidovým maslom bez múkyBezlepkové zeleninové receptyJa som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.