Milujem crumble s akýmkoľvek ovocím. Momentálne je však sezóna sliviek a keďže ich bolo všade neúrekom, rozhodla som sa zakomponovať ich do tejto pečenej dobroty spolu s jablkami. Crumble je v podstate zapečené ovocie s chrumkavou posýpkou. Vyskúšajte aj vy tento zdravý slivkovo-jablkový crumble a pochutnajte si na ňom napríklad na raňajky.
Recept si vyžaduje len minimum sladidla - ja používam xylitol, avšak môžete pridať aj stéviu alebo trstinový cukor. Nepoužívajte však likvidné sladidlá v prípade, že chcete zachovať jeho perfektnú chrumkavosť.
Najradšej si crumble vychutnávam ešte teplý na raňajky, niekedy aj ako zdravý dezert. Obzvlášť poteší v jesennom či zimnom období, kedy prichádza čas ovocných čajov a večerov strávených pri dobrom filme. Teplé slivky a jablká v tomto zdravom crumble môžete tiež pripraviť vo vianočnejšom duchu, pridaním škorice - rozohreje vás a prevonia celý byt. S pomocou mandľovej múky sa dá crumble pripraviť bez lepku.
Ak by ste si chceli v tomto crumble so slivkami a jablkami navýšiť obsah bielkovín, skúste ovocie posypať hrudkovitým tvarohom. Ten dezert nie len obohatí o bielkoviny, ale aj osvieži. Recept je veľmi jednoduchý a hotový ho budete mať raz-dva, poďte ho hneď vyskúšať. Najlepšie chutí ešte teplý.