Tento výborný zdravý raw vegan cheesecake bez pečenia, bez cukru, bez múky, bez mlieka a mliečnych produktov je tak lahodný, že ho budete chcieť zjesť celý naraz. Cheesecake sa skladá zo samých výživných a zdravých surovín, takže si ho môžete dopriať ako dezert alebo ešte lepšie – na raňajky.
Aj keď sú raw koláče kvôli vysokému obsahu orechov a kokosového oleja zvyčajne kalorickejšie a tučnejšie, oplatí sa raz za čas si ich dopriať. Vďaka tomu, že sa tepelne neupravujú, si všetky ich zložky zachovajú svoju výživovú hodnotu. Vášmu telu tak doplnia hodnotnú dávku vitamínov, minerálov, ale tiež bielkovín, zdravých tukov a vlákniny. Navyše sú veľmi sýte, takže nahradia aj plnohodnotné jedlo, napríklad také raňajky.
Oriešky kešu obsahujú veľa horčíka, betakaroténu, zinku a ďalších stopových prvkov ktoré pozitívne vplývajú na oči, kožu a sliznice. Po odmočení vo vode zväčšia svoj objem a následne sa z nich dá vyrobiť lahodný krém, ktorý sa používa v takýchto raw zákuskoch.
Navyše je raw cheesecake je veľmi jednoduchý na prípravu a vhodný aj pre vegánov (stačí nahradiť med javorovým sirupom alebo agáve). Presvedčte sa o jeho výnimočnej chuti. Z nasledujúcich ingrediencií by vám mali výjsť 4 porcie.
Všetky ingrediencie na cheesecake rozmixujeme v mixéri úplne dohladka.
Odložíme cheesecake hmotu bokom a pripravíme si cesto.
Zmixujte všetky ingrediencie na cesto v mixéri (nie v stojacom, ale v sekáčiku potravín, ktorý by ste mali mať ako súčasť tyčového mixéra – ak nemáte, skúste to s tyčovým mixérom).
Ak je cesto suché, prilejte vodu podľa potreby.
Mala by vzniknúť nie celkom jednotná, lepkavá hmota.
Potom toto cesto vtlačte do korpusovej alebo inej formy.
Na cesto natrite cheesecake hmotu.
Dajte koláč do chladničky minimálne na noc, kým stuhne a pri krájaní sa nerozpadáva.