Recept na zdravý nepečený mrkvový zákusok je tu pre všetkých milovníkov mrkvových koláčov. Tento si však pripravíte veľmi rýchlo a jednoducho, bez pečenia a do 15 minút. A určite nevynechajte ani božskú kešu polevu, mňam!
Zákusok si pripravíte bez vajec, bez laktózy, a ak použijete bezlepkové ovsené vločky, tak bude aj bez lepku. Cesto koláča je sladené datlami, a ak v poleve nahradíte med napríklad stéviou či flavdops (odporúčam tieto) , vykúzlite si tak zákusok aj bez pridaného cukru.
Ak viete, že si váš mixér hravo neporadí so sušenými datlami, môžete ich predom aspoň na 30 minút namočiť do teplej vody, vďaka čomu zmäknú a budú sa dať jednoduchšie rozmixovať. Pamätajte, cesto na tento mrkvový koláč nemá byť úplne hladké, suroviny stačí rozmixovať najemno, aby sa prepojili (ako vidíte na fotke) - a na to vám najlepšie poslúži sekáčik na potraviny. Ak máte nádobku menšiu, môžete suroviny na cesto rozdeliť na dve časti, rozmixovať ich zvlášť a následne ich spolu prepojiť v miske.
Polevu z kešu orechov isto nevynechajte, zákusku totiž dodá neskutočnú chuť. Je ale potrebné, aby ste kešu orechy nechali cez noc namočené vo vode.