Zdravé vianočné crinkles z ovsenej múky (bez cukru)
Zdieľaj recept s priateľmi:
Skúšali ste už popraskané cookies, zvané crinkles? Vyskúšajte recept na tieto vianočné crinkles z ovsenej a kokosovej múky, ktoré sú navyše bez cukru. Zvonku sú jemne chrumkavé, zvnútra vláčne a perfektne sa rozplývajú na jazyku. Perfektné sú počas Vianoc, no takisto ako drobné pečivo ku káve, hoc aj vo všedný deň :)
Aby boli tieto kakaové crinkles bez cukru, na osladenie som použila xylitol. Použiť však môžete akékoľvek sypké sladidlo. Tekuté neodporúčam, aby sa zachovala správna konzistencia keksíkov.
Vrch crinkles som poprášila xylitolom v spojení s kokosovou múkou, aby som im dodala efekt práškového cukru. Použiť môžete aj čistý xylitol, ideálne v práškovej forme.
Skúste toto vianočné kakaové pečivo. Verím, že si pochutíte. Crinkles odporúčam skonzumovať do týždňa a skladovať ich v uzavretej nádobe.
V jednej miske spolu rozmiešame všetky sypké suroviny.
V druhej miske spolu rozmiešame mokré suroviny.
Následne vmiešame pomocou metličky sypké suroviny do mokrých.
Rukou vymiesime husté a tvrdšie cesto.
Cesto vyformujeme do tvaru gule, zabalíme ho do fólie a dáme na 20 minút do mrazničky.
Cesto následne vyberieme z mrazničky a tvoríme z neho 15 pologuličiek, ktoré zvrchu namočíme do xylitolovej posýpky a potom ich uložíme na plech vystlatý papierom na pečenie.
Crinkles pečieme 10-11 minút pri 180 stupňoch.
Po dopečení ich znova poprášime xylitolovou posýpkou.