Sľubujem, že si tieto zdravé mrkvové muffiny zo špaldovej múky zamilujete na prvé ochutnanie. Sú lahodne mäkkučké, vláčne a tak jednoduché na prípravu! Nájdete v nich iba zdravé suroviny a k tomu kopec vlákniny.
Tieto špaldové muffiny sú bez vajec a tiež bez laktózy - prídu si pri nich tak na chuť aj alergici na tieto potraviny. No a ak ste náhodou alergický na orechy, pokojne ich môžete z receptu vynechať. Do cesta som namiesto väčšiny oleja pridala jablkové pyré, ktoré zastupuje jeho úlohu, akurát bez zbytočne vysokého množstva tuku a kalórií. Takisto v ňom nájdete aj chia semienka, ktoré pohltia nadbytočnú vodu, čo robí tieto mrkvové muffinky úplne jemnučkými aj bez vajec - určite ich teda nevynechajte.
Z uvedeného množstva surovín vám výjde 10 veľkých muffinov. Ak by ste chceli v recepte namiesto sypkého sladidla použiť napríklad med, uberte trochu z vody. Ja som si pripravila tieto mrkvové muffiny bez cukru, vďaka použitiu brezového cukru (odporúčam tento) a boli vynikajúce.
Isto tieto zdravé mrkvové muffiny zo špaldovej múky vyskúšajte, verím totiž, že ich nebudete robiť naposledy. A tá neskutočná vôňa škorice, mňam!
Ingrediencie
200 g hladkej špaldovej múky (alebo celozrnnej) (odporúčam túto)