Sezóna tekvíc je tu znova, čo však s nimi? Vyskúšajte tieto zdravé cestoviny s tekvicovou omáčkou, ktoré chutia neskutočne dobre! V recepte využijete oranžovú tekvicu Hokkaido.
Na tento recept potrebujete iba zopár surovín. Základ receptu tvorí tekvica hokkaido, cestoviny a na zjemnenie omáčky použijeme cream cheese s nižším obsahom tuku. Ak sa pýtate, čo to ten cream cheese je, je to jemný, čerstvý syr, smotanového typu. Dá sa kúpiť aj v light verzii, a to v každom supermarkete či väčších potravinách. Cream cheese slúži aj ako jedna z hlavných surovín v originálnych receptoch na cheesecake. Najznámejší je cream cheese od značky Philadelphia, no dostanete ho aj pod inými značkami, a to napríklad aj pod vlastnými značkami supermarketov, prípadne Lučina, Bánovecká nátierka.
Tekvicová omáčka na cestoviny má jemne sladkastú chuť a vďaka pridaniu cream cheese je lahodne krémová. Do cestovín som pridala aj baby špenát, ktorý ich nielen oživí na oko, no tiež jedlu dodá ešte viac zdraviu prospešných látok. Kúsok špenátu v jedle nie je predsa nikdy na škodu ;)
No a čo so zvyškom tekvice? Pripravte si z nej chutnú polievku, jednoduchý recept nájdete tu: Tekvicová hokkaido polievka .
Tieto zdravé cestoviny s tekvicovou omáčkou si môžete napokon doplniť aj o dodatočné zdroje bielkovín, hodia sa napríklad ugrilované kuracie prsia či tuniak. Tak nech vám chutí! :)