Zdravé avokádové muffiny z cícerovej alebo ovsenej múky
Zdieľaj recept s priateľmi:
Tieto muffiny sú výborné, zdravé a jednoduché - teda presne také, aké sú všetky recepty na tejto stránke :) Zdravé avokádové muffiny z cícerovej alebo ovsenej múky máte hotové raz dva a pochutí si na nich skutočne každý. Sú bezlepkové a vďaka avokádu ktoré použijeme namiesto oleja, obsahujú veľa vlákniny a zároveň menej tuku. Ak milujete zákusky tak isto ako svoje zdravie a líniu, určite vyskúšajte aj tento jednoduchý recept.
Upiecť si ich môžete s proteínom aj bez neho a použiť môžete cícerovú alebo ovsenú múku podľa toho, ktorú máte práve po ruke. Obe sú vhodné a rozhodne výživnejšie a zdravšie oproti klasickej múke. Muffiny obsahujú minimum sladidla. Pre najlepší výsledný efekt odporúčam použiť iba lyžičku stévie a zvyšok doplniť medom. Olej je v tomto recepte nahradený avokádom a jablkovým pyré.
Rozhodne nezabudnite pridať do cesta vaše obľúbené prísady - kokos, orechy, hrozienka, kakao, kúsky tmavej čokolády alebo čokoľvek iné, podľa vlastnej chuti a fantázie. Ak máte veľmi tvorivú chvíľku, rozdeľte si cesto na niekoľko častí a vytvorte si hneď niekoľko verzií muffinov. Keď pečiem tieto muffiny u nás doma, rozdeľujem rôzne príchute aj podľa farby papierovej formičky. Tak vždy vieme, že žlté sú kokosové, modré s kúskami čokolády a zelených sa nesmie dotknúť kamarátka alergická na orechy.