Zapekaná tvarohová kaša s rebarborou a chrumkavou posýpkou
Zdieľaj recept s priateľmi:
Chutná zapekaná tvarohová kaša s osviežujúcou rebarborou, chrumkavou posýpkou a zapečeným kokosom - hodí sa na raňajky, ako dezert, či ako zdravý snack počas dňa. Pokiaľ máte radi rebarboru, táto kaša dokonale pohladí vaše chuťové poháriky. S chrumkavou posýpkou sú jej chute krásne zjednotené a pripravte sa na to, že po vyskúšaní tohto receptu nebudete dlho nič iné chcieť.
Ovsené vločky a tvaroh opäť pripravené na iný spôsob. Okrem všetkých možných kašovitých spôsobov, ako si pripraviť výživné raňajky z týchto dvoch ingrediencií je tu ešte táto vynikajúca možnosť - zdravá zapekaná kaša s rebarborou a chrumkavou posýpkou. Pridajte do kaše vajcia a jablkové pyré a nechajte sa prekvapiť výslednou chuťou.
Sladká rebarbora s medom, prípadne ešte ďalším ovocím je v tomto recepte nenahraditeľná. Ak ste ju ešte nikdy neskúšali, teraz máte skutočný dôvod zmeniť to. Na posýpku použite zmäknutý kokosový olej, nie roztopený. Spolu s ovsenými vločkami a trstinovým cukrom sa vám postará o chrumkavú dohru z celého pôžitku.
V miske si spolu rozmiešame všetky suroviny na cesto.
Vzniknuté cesto vylejeme do zapekacej misky vystlatej papierom na pečenie (s rozmermi zhruba 20x20cm).
Rebarboru očistíme, nakrájame na malé kúsky a zmiešame ju s medom. V prípade záujmu môžete do plnky pridať aj iné ovocie (napríklad čerešne, marhule, jahody, maliny či čučoriedky).
Ovocnú plnku rozložíme na pripravené cesto.
V miske spolu poriadne zmiešame jemné ovsené vločky s trstinovým cukrom, škoricou a zmäknutým (nie roztopeným) kokosovým olejom.
Vzniknutou zmesou posypeme vrch koláča.
Nakoniec pridáme aj plátky kokosu.
Koláč/zapekanú kašu pečieme 40-45 minút pri 180 stupňoch do zlatista.