Ak hľadáte chutný fit recept z baklažánu, určite skúste tieto vynikajúce zapečené baklažánové kolieska. Sú bohaté na bielkoviny aj vlákninu.
Toto jedlo si robím pomerne často - na raňajky, na obed alebo na večeru, keď mám chuť na niečo jednoduché a rýchle na prípravu, zdravé a chutné zároveň. Chuťou prípomínajú tieto kolieska pizzu, samozrejme ale záleží od toho, aké ingrediencie si na baklažánové kolieska poukladáte. Ja vám v recepte opíšem moju najobľúbenejšiu verziu, po ktorej väčšinou siahnem z dôvodu chute a dostupnosti surovín (väčšinou ich máme stále doma a verím, že vy tiež). Vy si môžete samozrejme oblohu prispôsobiť podľa vlastnej chute.
Z celého receptu vám výjde 1 porcia, ktorá je dosť sýta a zároveň má pomerne nízky obsah kalórií.
Určite tieto zdravé zapečené baklažánové kolieska skúste, je to tiež skvelý a nevšedný nápad na občerstvenie pre hostí, alebo ako zdravý snack k filmu.
Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska (nie hrubé, ani príliš tenké).
Nakrájaný baklažán poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie.
Baklažánové kolieska zľahka osolíme a pečieme 15 minút pri 210 stupňoch.
Následne baklažán vyberieme z rúry a každé koliesko potrieme paradajkovým pyré (prípadne paradajkovým pretlakom zriedeným s vodou), poukladáme na ne kúsky šunky, posypeme syrom a na záver dozdobíme cherry paradajkami a bazalkou. Do paradajkového pyré môžeme zamiešať aj soľ a cesnakové korenie.
Baklažán takto zapekáme ešte 5-10 minút pri 250 stupňoch, dokým syr nezačne chytať zlatistú farbu.