Chutná a nutrične hodnotná raňajková kaša s hurmikaki, ktorá zahreje a padne vhod najmä v chladnejších jesenných ránach. Kombinácia tejto kaše, datlového sirupu, kokosu a hurmikaki je fantastická.
V prípade záujmu môžete do kaše na záver pridať aj tvaroh, navýšite tak obsah bielkovín v kaši. Ak však chcete vegánsku verziu, vynechajte tvaroh a použite rastlinné mlieko. Možností máte aj pri tejto viaczrnnej kaši s hurmikaki hneď niekoľko.
Hurmikaki je zrelé vtedy, keď je na dotyk mäkké a ostávajú v ňom otlačené prsty. Toto exotické ovocie je bohaté na vitamíny a minerály a ak ste ho ešte neskúsili, určite mu dajte šancu. V tejto kaši, v ktorej sa spája chuť amarantu, quinoy a ovsených vločiek, dodá hurmikaki tú správnu chuť, farbu a pôžitok z celého jedla. Kaša je perfektným štartom do náročného dňa.
Vďaka svojmu priaznivému zloženiu je bezlepková, bez vajec, orechov a tiež bez laktózy - stačí, ak použijete rastlinné mlieko, napríklad kokosové, orechové či ovsené. Je potom vhodná aj pre vegánov, ak do nej teda neprimiešate tvaroh a na osladenie použijete datľový sirup.
Táto zdravá raňajková kaša s hurmikaki vás určite osloví. Pred podávaním ju posypte kokosom a vychutnajte si kúsok raja.