Plnená vajíčková pizza kapsa je fit recept perfektný na večeru či obed. Ak vám už dochádza inšpirácia na nové jedlá z vajíčok, poďte tento recept vyskúšať. Som si istá, že vám bude chutiť.
Originálna pizza kapsa, nazývaná ako Calzone pochádza z talianskeho Neapolu. Je to v podstate plnené a upečené pizza cesto. Naplniť si ju môžete v podstate akýmikoľvek surovinami, no najčastejšie sa používajú suroviny, ktoré idú aj na pizzu. Ja som v tomto recepte teda použila moju obľúbenú kombináciu, no pokojne sa s náplňami vyhrajte podľa vlastných predstáv. Perfektne môže poslúžiť napríklad aj špenát, čerstvá mozzarella, paradajky, kuracie alebo iné mäso, tuniak, zelenina, vajíčka či ricotta.
Ja som však recept na pizza kapsu trochu obmenila a pripravila som z nej diétnejšiu verziu bez kysnutia. Hlavné zložky receptu na cesto tvoria vajíčka a celozrnná špaldová múka. Viete si teda predstaviť že cesto nechutí rovnako ako klasické Calzone, avšak myslím si, že sa mi vydarilo a táto vajíčková pizza kapsa chutí vynikajúco. Buďte však pripravení na chuť vajíčok! :)
Táto pizza kapsa z vajec má úžasne chrumkavú vonkajšiu časť a vo vnútri na vás čaká prekvapenie v podobe neodolateľnej kombinácie surovín. Z uvedeného receptu vám výjde 1 veľká a sýta porcia. Na večeru mnohým pravdepodobne postačí aj polovica tejto pizza kapsy.