Uhorkové jednohubky s broskyňovo-medovým kozím syrom
Zdieľaj recept s priateľmi:
Chutné a zdravé predjedlo, snack alebo pohostenie pre hostí - uhorkové jednohubky s broskyňovo-medovým kozím syrom. Majú jemne sladkú, zaujímavú chuť ktorá určite prebudí vaše chuťové poháriky! Toľko dobrého pocitu pre minimum námahy. Tieto nízkokalorické jednohubky si skrátka zamilujete.
Nebojte sa, že keď návšteve naservírujete uhorku, bude to vyzerať divne. Navyše, keď ju pekne pripravíme, bude vyzerať ako modelka. Kozí syr je vôňou a chuťou veľmi výrazný a chutný. Hoci sa perfektne hodí k sladkým jedlám, rozmixovať ho s broskyňou a medom nie je tak celkom všedný nápad. Verte mi, chuť je to výborná a zaujímavá. Predstavte si, že idete ozdobovať perníky, pokojne zavolajte na pomoc aj deti. Možno, ale len možno, to budete mať s ich pomocou zvládnuté ešte rýchlejšie :)
Takto naservírované uhorky vo vašom okolí určite ešte nikto nevidel. Bazalka a cherry paradajky dodajú ďalšie farby, chute a pocit luxusu. Veď najdrahšie reštaurácie vám na tanieri vždy donesú len maličké, no krásne naaranžované porcie. Prosím, luxus rýchlo, ľahko a najmä zdravo u vás doma.
Uhorku umyjeme, odkrojíme z nej konce a následne z jej povrchu opatrne odstránime pásiky šupky, aby sme vytvorili pravidelne striedajúce sa tmavé a svetlé prúžky - pomocou škrabky alebo noža.
Uhorku nakrájame na kúsky.
V mixéri si rozmixujeme kozí syr spolu s polovicou broskyne a lyžicou medu.
Krém môžeme na uhorku dávkovať pomocou cukrárskeho (alebo mikroténového) vrecúška.
Nakoniec jednohubky dozdobíme cherry paradajkou a lístkami bazalky.
Jednohubky sú dobré aj po noci v chladničke, kozí krém pekne stuhne.