Postáva vám doma arašidové maslo a máte chuť niečo si z neho pripraviť? V tom prípade neváhajte a vyskúšajte tento výborný fit tvarohovo - arašidový koláč plný bielkovín. Pripraviť sa dá aj úplne bez cukru, a to za pomoci proteínového prášku - tým pádom bude mať koláč ešte nižší obsah sacharidov a vyšší obsah bielkovín. Tento chutný a osviežujúci cheesecake je skvelý na raňajky alebo ako zákusok ku káve.
Navyše je tento zdravý arašidový koláč bezlepkový, vďaka použitiu ovsených vločiek v korpuse. Na jeho výrobu budete potrebovať iba dobrý mixér s ostrými nožmi, ktorý vám vločky, vodu, škoricu a hlavne sušené slivky rozmixuje na jednotné cesto ( (odporúčam tento) ). Na plnku budete potrebovať len jednu misku a šikovného pomocníka, ktorý vám všetky suroviny jednoducho zmieša dohromady. Žiadne pekárske zručnosti nie sú pri tomto recepte potrebné. Fit recepty sa predsa držia hesla - jednoduché, zdravé, chutné. Presne ako tento zdravý a fit tvarohovo-arašidový koláč.
Arašidové maslo je plné zdravých tukov a v kombinácií s tvarohom vytvára lahodnú a bielkovinami nabitú zmes. Pri tomto koláčiku nemusíte mať žiadne výčitky, jeden kúsok totiž obsahuje až 13g bielkovín a iba 4g tuku. Pokojne si ho tak môžete dopriať na raňajky pre skvelý štart do nového dňa. Odporúčam upiecť ho posypaný arašidmi - mňam!
V mixéri si spolu rozmixujeme ovsené vločky, sušené slivky, vodu a škoricu.
Vzniknuté cesto vtlačíme do menšej tortovej formy (s priemerom zhruba 15cm).
V miske si zmiešame jemný tvaroh (bez hrudiek) s jogurtom, vajciami, arašidovým maslom a proteínovým práškom (prípadne 3 lyžicami medu alebo iného sladidla).
Vzniknuté cesto vylejeme na pripravený korpus a v prípade záujmu ho môžeme posypať arašidmi.
Koláč pečieme 45 minút na 180 stupňoch do zlatista.